lördag 28 juni 2014

Dalarna fortsättning på resan

Nu har vi fått bra täckning på nätet igen så jag fortsätter med vår resa.
Efter Rättvik åkte vi till Vikarby strax norr om Rättvik och övernattade på ställplatsen alldeles vid Siljans strand, 150 ex el. Det var vi och ett tyskt husbilspar som övernattade.Vi fortsatte till Bingsjö och Dalstuga camping, 50;- ex el. En mycket fin liten camping som verkligen låg vid vägs ände. Här fungerade inte telefon (mer än nödsamtal), inget internet och ingen TV. Lite konstigt, men faktiskt ganska skönt också.

Bingsjö fina kyrka


Vi fortsatte söderut och i Övertänger försökte vi få kontakt med Hannelotte Kindlund för att få se hennes trädgård, men förgäves. Nästa anhalt var Sågmyra och de outletbutiker som ligger där. Både Benny och jag gjorde riktiga fynd i butikerna (!) Här fanns en ställplats angiven och vi körde dit, men dels låg den nära vägen och dessutom körde traktens ungdomar runt med epatraktorer och ingen annan husbil var där så vi åkte mot Leksand. Efter Leksand körde vi till Siljansnäs camping, 120:- efter pensionärsrabatt ex el.


Trots att campingen låg vackert, med badmöjligheter alldeles utanför husbilen så var vinden kall, så vi fortsatte vår resa. Nästa stopp var Insjön där vi naturligtvis besökte Claes Olssons stora varuhus, men också hans museum - mycket trevligt. Dessutom fanns också ett Åhlen& Holm-museum, som hembygdsföreningen hade hand om. En riktig nostalgitripp! Vi fortsatte till Gagnef och  bodde på Ratt och Roders mysiga ställplats. Mycket trevligt bemötande av värdparet, de gjorde verkligen allt för att deras gäster skulle trivas. Priset 100:- ex el.

Fortsättning följer...

2 kommentarer:

  1. Så fint det ser ut! Och fint väder också! Här regnar de mest...

    SvaraRadera
  2. Ja, vi hade verkligen tur med vädret. En halv dags regnande och en del nätter, plus åskskuren på hemvägen.
    Ha en skön sommar!

    SvaraRadera