onsdag 25 juni 2014

Midsommar i Dalarna mm

 Tillsammans med Majbritt och Ingemar begav vi oss till Dalarna för att fira traditionell midsommar. Strax innan Nås övernattade vi på en fin rastplats vid Västerdalälvens strand. Det var vi, några husbilar till och några (!) fler mygg.


Efter en snabbvisit på midsommaraftonens morgon hos Leksands knäckebröd var vi framme på vår förbokade ställplats på Rättviksgården, som låg centralt men i ett lugnt område i Rättvik. Solen sken, men vinden var kall. Vi kunde i alla fall sitt ute mellan husbilarna. På eftermiddagen samlades vi vid Kulturhuset och följde sedan med i tåget ut till hembygdsgården bortanför kyrkan. Det var spelmansmusik, nationalklädda män, kvinnor och barn - ja en riktig folkfest.Väl framme på hembygdsgården kläddes stången efter alla konstens regler och restes till slut med stor möda. Sedan blev det dans kring midsommarstången, med små grodorna och andra kända sånger.

  
Senare på kvällen deltog vi i ett geocaching-event, det var roligt att träffa likasinnade och Majbritt träffade personen bakom flera av de geocacher hon loggat i Torslanda, ibland är världen liten!
Vi fortsätter vår resa en annan dag för internetuppkopplingen är minimal i de trakter vi nu befinner oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar