tisdag 3 juni 2014

Karlskrona, Senoren och pelargoner

Långhelgen som gick var vi i Blekinge tillsammans med Lisa och Leif. Vi träffades utanför Värnamo där vi kunde övernatta på en lugn och fridfull plats utmed Lagan. Lite geocaching hann vi med innan vi styrde husbilarna mot Karlskrona där vi parkerade på ställplatsen i hamnen, 150:- inkl el/natt. Vi promenerade runt i staden, tog geocacher, besökte Amiralitetskyrkan och Rosenbom och det fina Marinmuseet. Det var varmt och soligt, men blåsigt.
Geocaching nära Värnamo


Två cachande svägerskor i Karlskrona

två bröder utanför husbilarna i Karlskrona

Tidig morgon i Karlskrona

Inne på Marinmuseet i Karlskrona

Rosenbom får en slant.
Vi åkte vidare till Senoren och ställplatsen där. Vi blev mycket väl mottagna av ägaren, 100:-/natt ex el.
Lisa och Leif hade bröllopsdag och vi firade med champagne och jorgubbar, sedan grillade vi och satt på första parkett när skärmflygare, likt Karlsson på taket flög iväg med propeller på ryggen. En vacker solnedgång blev det denna kväll. Nästa morgon åkte vi ut på öarna Sturkö och Tjurkö och promenerade bl a till stenbrottet på Tjurkö.
Vallmo och blåklint på Senoren

Hurra för brudparet Lisa och Leif - 16 år som gifta

Grillbröderna på gång
Stenbrottet på Tjurkö
Vi åkte sedan vidare och lämnade Blekinge. Ställplatsen för vår sista natt blev trevliga Flädergården i Vinslöv, 100:-/natt ex el. Och...då måste man bara handla pelargoner, ett verkligt drömställe för en pelargonfreak som undertecknad.


Med bilden på Lisa som vinkar hej då avslutar vi denna resa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar