onsdag 2 juli 2014

mer Dalarna, Västmanland och Närke

Vi fortsatte till Smedjebacken och den trevliga ställplatsen i hamnen, 100:- inkl el. Här stannade vi två nätter. Smedjebacken var en trevlig bekantskap på många sätt. Lagom stor att promenera runt och plocka våra geocacher (och det fanns en hel del), trevliga utställningar och lagom med butiker (Bennys kommentar) och ställplatsens centrala läge. Här börjar Strömsholms kanal och vi valde sen att följa den söderut.

Vi gjorde ett stopp vid Åsby Gård och deras enorma trädgårdsbutik, där hade jag velat handla massor, men fick böja mig för argumentet att vi inte kunde förvara växterna tills vi kom hem. Tänk en Fuchsiabegonia på stam, så vacker...har aldrig sett en sådan förut och storblommande pelargoner, även de höga och kanske(?) bräckliga att ha i bilen flera dagar. Ja, ja jag får väl söka dessa närmare när vi är hemma igen. Övernattade gjorde vi sedan i Westerqvarn vid Strömsholms kanal, 120:- ex el.
Vi besökte också Strömsholms slott och passade på att fika på slottscafét och se oss om i omgivningarna.


Vi tänkte stanna i Arboga, men inga andra husbilar fanns där på ställplatsen så vi begav oss till Askersunds Citycamp, 160:- ex el. Askersund är en trevlig stad och alltid roligt att återkomma till.

Vi besökte Stjärnsunds slott och gick på guidad visning tillsammans med ett annat semestrande par. Tänk att stå på kullen och tänka sig att här har prins Gustav diktat "Du undersköna dal" och "Glad såsom fågeln i morgonstunden" med flera, när han bodde här på slottet. Man kan mycket väl förstå att han fick inspiration på den här platsen.


Sista natten på denna resan tillbringade vi i Olshammars båthamn. Vi passade också på att besöka Heidenstams barndomshem på Olshammar. Birgittakyrkan fick också ett besök. Birgittas make ägde Olshammar och här finns också en sten där Birgitta sägs ha använt när hon klev upp på hästen
Nu är vi hemma igen och är uppfyllda av det vi har fått se och vara med om och tacksamma för att allt gått bra på resan. Tack för att ni läser vår blogg!

2 kommentarer:

  1. Trevligt att läsa om era resor och titta på vackra bilder. Tycker Anette & Jan-Olov.

    SvaraRadera
  2. Tack Anette och Jan-Olof, roligt att ni läser vår blogg.

    SvaraRadera