torsdag 23 augusti 2012

Gotland 2012 - del 3, mot Hoburgen

Vi lämnade Sandkvie och stannade en god stund i Vamblingbo, först besökte vi den vackra kyrkan, som bl a hade en originell psalmtavla. I Naturrummet fanns det mycket att se och lära och träffade vi en trevlig ung man som visade hur fjärilar dras till en strumpa indräkt i vin och socker. I prästgården var museum för Lars Jonassons fina fågelmålningar.



Sedan åkte vi vidare till Holm Hällar, här spelades filmen "Pensionat Oskar" in, med bl a Loa Falkman.  Vi packade ryggsäckar och picnickkorg och vandrade ner till stranden. Vi fikade vid de mysiga stenstugorna och fortsatte därefter längs stranden. Det blev flera bad och annat trevligt som man kan göra på stranden, koppla av, leta stenar och läsa. Här tillbingade vi hela eftermiddagen och på vägen tillbaka till husbilarna träffade vi på massor av små gulliga kaniner, inte speciellt rädda, tydlligen vana vid folk.

Någon cach i närheten månne?







Vi fortsatte vår färd mot Hoburgen och stannade till vid stenmuseet. En fin plats för natten hittade vi nära Hoburgen. Det blev en fin ljummen kväll och vi gav oss av på en sen cachpromenad. Det blev kolmörkt innan vi var tillbaka till bilarna, men nöjda för att ha funnet skatterna, trots mörkret.





Detta är kanske Hoburgsgubben?


Ett avslutande avsnitt kommer här på bloggen senare idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar