måndag 23 april 2012

Hemresan

Nu kan vi verkligen säga att vi upplevt Bora-vinden och vilka konsekvenser dess framfart medför. Vi åkte genom Slovenien och kom via Karawankentunneln (6,5 Euro) till Österrike, passerade Tauerntunnlarna (10 Euro). Österrike är som ett sagolandskap med sina böljande gröna dalar och snöklädda alptoppar som kulisser. Vi fortsatte in till Tyskland och Bayern, körde det mesta av den dagen i två-timmarspass, en stunds vila eller fika. Fram på eftermiddagen kom vi till den lilla orten Iggensbach med sitt värdshus Weihermühle, de hade en ställplats för husbilar, 5 Euro, men gratis om man åt på värdshuset. Wienerschnitzel på kalv hade de inte men en god Cordon-bleu lät oss väl smaka.
Sedan fortsatte vi nästa dag upp genom Tyskland på Autobahn - var kommer alla dessa långtradare ifrån? Och vart är de på väg? Annars är denna Autobahnsträckningen betydligt trevligare att köra än den via Hamburg-Hannover-Kassel-Frankfurt am Main, men trafiken är tuff. Fram på eftermiddagen kom vi fram till Lutherstadt Wittenberg vid Elbe och Marina-Camp Brückenkopf, 20 Euro/natt exkl el. Det tog ca 30 min att promenera in till den gamla delen av staden och vi fick se att det serverades färsk sparris på en liten restaurang, utanför satt Luther själv på en stol.


Det var en god måltid och man bjöd på ett glas vitt vin till detta. Nu gick vi på upptäcksfärd i staden och såg alla Lutherminnen. Bland annat kyrkporten där han spikade upp teserna. Tyvärr var allt stängt för dagen, så det blir att återvända en annan gång.


Sista biten på hemresan gick genom ett dimmigt och gråkallt Danmark och sista övernattningen blev som ofta vid Ranarps strand tillsammans med 5 andra husbilar.
Nu har vi kommit hem till Ucklum igen, tacksamma för att allt gått  bra och att vi har fått se och uppleva så mycket. Tack Majbritt och Ingemar för trevlig gemenskap under 3 veckor. Nu gäller det att starta tvättmaskinen, städa husbilen och göra den klar för nya äventyr. Tack också till er som följt oss på bloggen och som på olika sätt har kontaktat oss under resans gång.



6 kommentarer:

  1. Hej och välkomna hem !
    Vi tackar för trevlig läsning under era 3 veckors bortavaro och vill bara besvära er med en fråga:
    - var ligger byn Iggensbach ???
    Trevligt att kunna stå på en sådan liten ställplats med möjlighet att äta på gårdens lilla restaurang.
    Vi önskar er en fin sommar !
    Bosse och Gerd i Södertälje.

    SvaraRadera
  2. Hej och tack för att ni har följt vår resa. Iggensbach ligger längs A3 mellan Passau och Regensburg, avfart 112.
    www.hotel-weihermuehle.com
    Det fanns en del sådana här trevliga platser runt om i Tyskland, att man står fritt om man äter på deras restaurang.
    Vi vill också önska er en trevlig sommar.
    Christina och Benny

    SvaraRadera
  3. I Lutherstadt Witttenberg har vi aldrig stannat, troligen för det är i gamla öst. Vi gillar inte den delen så mycket, trots att vi är så förtjusta i Tyskland sedan vi bodde där. Verkar ju var n fin liten stad, som ofta tyska småstäder är. Men det var dyrt på Marina-camp. Vilket vårtecken att få nyskördad sparris, är en favorit. Vi tar aldrig så långa etapper, kanske därför vi inte kommer så långt alla gånger. Men vi r valt att ta set lugnt och lite kortare etapper. Det har varit kul att följa er på resan, kan inte fatta att det redan gått 3 veckor. Ha det så gott. 3 M

    SvaraRadera
  4. Välkomna hem får vi säga! Blir det fler resor med husbilen i sommar eller turer i Sverige?

    SvaraRadera
  5. Vi har inte semester förrän i augusti igen. Men att det blir resor på helgerna det är klart. Men inga fler utlandsresor detta året - tror vi?

    SvaraRadera
  6. Tror ni ja - att det inte blir en utlandsresa till i augusti...
    Så brukar vi också säga, men när semestern närmar sig - ja då bär det iväg igen !
    Varför inte en tur ner till Moseldalen i augusti ? Inte så långt att åka och, oftast varmt och skönt väder utan regn, många trevliga ställplatser att stå på och vinfesterna i byarna startar redan i början av just augusti månad !!!
    Får vi rekommendera ställplatsen "Reisemobilpark Minheim", som ligger alldeles intill floden Mosel och med den lilla trevliga byn Minheim ett par hundra meter ovanför ställplatsen - en av Tysklands allra bästa ställplatser dessutom !
    Trevlig resa önskar vi två !
    Bosse och Gerd i Södertälje.

    SvaraRadera