måndag 16 maj 2011

Varberg - Olza, Olzon och Djellon

Vi åkte med husbilen till Varberg och hämtade Olza, Olzon och Djellon för fortsatt färd till Björkängs Camping. Nästan med en gång började det regna, men vi hann grilla lite korv innan regnet blev intensivare.
Olza ville spela lite schack för att öva sig inför klassens schackfinal i Stockholm, tyvärr var hennes motståndare inte så hemma i detta ädla spel, så hon vann lätt match efter match. Drita, som jobbar både på Björkängs och Södra Näs Campingar var stationerad här denna helgen. När Drita slutade för dagen gick vi till campingen restaurang där Ekrem bjöd på pizza, han jobbar som pizzabagare här i sommar. På morgonen därpå var det fortfarande kallt men uppehåll. Olza demonstrerade vad hon lärt sig i matte; att bedöma höjd på olika föremål, men här var stugor och husvagnar ivägen så det fick bli en lyktstolpe som tillslut fungerade som mätbart föremål. Hoppborgen på campingen blåstes upp - ett populärt ställe för alla campande barn, men molnen tornade upp sig, då checkade vi ut och åkte till Lekstugan i Varberg - ett eldorado för barn i alla åldrar. Vi avlämnade barnen till föräldrarma och vem som var tröttast; barnen eller vi det kan man undra?
Vi önskar Olza och hennes klass lycka till på Schackfyrans final på Globen i Stockholm nästa helg!

Vi, Benny och jag, åkte senare till Getteröns ställplats där vi även träffade en annan "Husbilsklubbare" tillika geocachkollega; Postis med fru Britta. Idag gick vi en härlig promenad på klippor och strandängar på jakt efter geocacher, det blev 9 st innan det var dags att bege sig hemåt.
Olzon äter korv


Olza mäter

Hoppborgen på Björkängs camping

Djellon omgiven av lego

Olza testar klätterväggen

Alla tre syskonen gillade denna attraktion bäst

Getterön i maj

1 kommentar:

  1. 5 minuter kvar av middagsrasten. Benny ute på promenad. Jag föredrar inomhusvistelse, en dag som denna!
    Härliga bilder och härliga ungar! Och Getterön, såå vacker, förknippad med många go´a minnen från flydda tider.
    Nu har 5 min. gått, dax för jobb.
    Kram, fr. kanslisten.

    SvaraRadera