tisdag 31 maj 2011

Ännu en dag runt Oskarshamn

Tur att vi har fått en lånebil, tack vare den kan vi se oss omkring. Vid det här laget har vi sett det mesta av Oskarshamns kommun. Idag har vi varit i Döderhult och gått runt och tagit en multicach, samtidigt lärde vi oss en hel del om orten Döderhult. Sen åkte vi till den verkliga pärlan Stensjö by, hit rekommenderar vi gärna att alla som har möjlighet att göra ett besök. Byn ägs och sköts sedan 1960 av Kungliga Vitterhetsakademin. Här har människor brukat jorden i minst 1000 år, fortfarande brukas gården utan konstgödning och vissa ängar slår man med lie fortfarande och det gör att blomsterprakten av vilda blommor är enorm. Flera av Astrid Lindgrens filmer är inspelade i byn. Vilken idyll.

Sedan fortsatte vi till Figeholm, ett sömnigt litet samhälle, åtminstone så här i maj månad. Meen vackert beläget vid havet.
Vi besökte olika hamnar på väg tilllbaka till Oskarshamn, denna ljuvligt varma och soliga dag. När vi kom tillbaka till husbilen fick vi reda på att startmotorn kommit i eftermiddag och att man skall och byta ut den imorgon. Vi åkte in till Oskarshamn igen för att handla lite och åkte sedan ut till Stångehamn, mycket vacker utsikt över havet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar