måndag 30 maj 2011

Oj så det kan bli.......

Söndagen började bra vi åkte till Vimmerby med några stopp på vägen, bl a promenerade vi runt i Mariannelund bl a gick vi över tempelbron för att logga en cach som låg där.


Benny på tempelbron i Mariannelund
  Vi fortsatte till Vimmerby där vi besökte Näs, med bl a Astrid Lindgrens föräldrahem och en fin utställning om Astrid själv.
Christina utanför Astrid Lindgrens hem Näs i Vimmerby 
Vi fortsatte mot Västervik och stannade till på en rastplats för att välja ut ställplats för natten. När vi sedan skulle starta igen var motorn helt död. Benny försökte med alla möjliga knep men det var resultatlöst. Tur i oturen har vi tecknat Falk camper assistans och nu fick vi pröva detta. Allt fungerade utmärkt, en bärgningsbil kom och tog oss med till Oskarshamn, utan kostnad för oss. Vi fick stå för natten på Smålands bils parkering.

Falks bärgningsbil placerar husbilen på parkerringen utanför Smålandsbil

Idag på morgonen gick vi upp kl 6 för att bokstavligen hänga på låset när de öppnade kl 7. De konstaterade att startmotorn gått sönder och rekvirerade en ny från Italien. Genom Falkförsäkringen fick vi en lånebil från Avis även den helt gratis, vi gav oss av in till Oskarshamn där vi "gjorde" stan, tog cacher och besökte Döderhultarns museum.

Benny tar en cach i solskenet på långa soffan i Oskarshamn

Christina på Döderhultarutställning
Efter middag i husbilen åkte vi till Påskallavik där vi bl a tittade på Arvid Källströms statyer, han har bl a gjort trekungastatyn i Kungälv och lär vara morfar till Håkan Jurholt. Sen besökte vi ett stenhuggarmuseum innan vi återvände till vår husbil utanför bilfirman.
Christina utanför Källströmgården

Benny tar en cach vid stenhuggarmuseet

Nu håller vi tummarna för att startmotorn kommer snart från Italien!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar