tisdag 5 september 2023

Norrlandsresan 2023 - del 2 Vildmarksvägen

 Vi lämnade Gubbhögen efter en trevlig pratstund med våra grannar, ett par från Belgien. När vi kom till Gäddede stannade vi och handlade, samt köpte var sin bakelse att ta med för att fira morgondagens födelsedagsbarn. Det blev några stopp längs vägen upp till Stekenjokk.









Vilket väder vi fick, naturen är ännu vackrare då. Vi nådde Stekenjokkplatån och där var några husbilar före oss, kan man säga. Precis när vi kom åkte en husbil i främre raden och vi tog snabbt den tomma platsen. För att njuta av den fina vädret gav vi oss av upp mot fjället och fick några härliga timmar i solen och tänk idag var det vindstilla!




När vi kom ner från fjället hade vi fått nya grannar, ja nygamla, för det var paret som vi träffade i Gubbhögen. "Nu tror ni väl att vi är stalkers som förföljer er", sa de och skrattade. Men det var bara trevligt, vi satt ute och utbytte erfarenheter från olika resor.

Våra grannar spanar efter ren


Vi satt ute tills solen började gå ner, sen väntade rensning av blåbär och svamp - ett kärt nöje.




På morgonen gick vi ner till dammen och sen firade vi Bennys födelsedag utanför husbilen. På eftermiddagen tog vi ännu en tur upp i fjället, samma fina väder idag!








Idag blåste det lite mer och vi lämnade platån och åkte till Klimpfjäll och Norgefarargården, som tyvärr var stängd idag. Vi gick en tur upp mot K2, men det var väldigt lerigt.







Vi åkte till rastplatsen med utsikt mot Rödberget och fikade där. I Saxnäs stannade vi kort, det var vägarbete mitt i byn och vi körde vidare till Trappstegsforsen och testade den nu så berömda rensouvasburgaren, den kan vi absolut rekommendera så god! Vi körde sedan till Kultsjöluspen och hittade en mysig övernattningsplats (samma ställe som vi övernattade för tre år sedan med två av Bennys syskon), här kunde vi sitta ute och elda - det är inte mycket som slår det. Stillheten och den utsikten!





På natten kom regnet och på morgonen regnade det fortfarande, vi åkte mot Vilhelmina, men först ett besök hos EG Vilt, alltid roligt att komma dit - tyvärr inte mycket renkött kvar denna gången. Slakten är ju på gång och slutet av september fylls förråden på igen. Men då är vi inte där! Ett besök på Bergmans fisk gav inte det heller något gott resultat, vad gäller renkött. Eftersom regnet envisades med att fortsätta, checkade vi in på Kolgårdens camping, en av våra favoritcampingar, 350:- inkl el och all service. Vi passade på att äta en försenad födelsedagsmiddag; souvas på lyxig renstek, mandelpotatis och tillbehör, samt ett glas rött! På kvällen upphörde regnet och vi tog en kvällspromenad.





fortsättning följer......

2 kommentarer:

  1. När det är vindstilla och himlen är knallblå finns det nog ingen vackrare plats än fjällvärlden. Stekenjokk är häftigt, vi skulle vilja komma dit en gång medan de enorma snövallarna ligger kvar i vägkanterna…
    Kolgårdens Camping är en favorit för oss också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi håller verkligen med, det är alltid lika fantastiskt att komma dit, till stillheten och vidderna - även om antalet husbilar har ökat kan man hitta sin lugna vrå och bara njuta. Kolgården hör också till Vildmarksvägens höjdpunkter.

      Radera