fredag 15 september 2023

Elmia Husvagn Husbil 2023 och längs Vättern upp till Hjo

 I år hade vi tänkt besöka Elmia och titta runt på olika modeller av husbilar som finns på marknaden. Dessutom lockade Destinationstorget, nytt för i år. Vi bokade Dygnsparkering, ankomst 17.00-20.00 och avfärd kl 16.00 nästkommande dag, 250:- + 15:- i bokningsavgift. Vi fick besök av Kicki och Inge som stod på mässcampingen och gick sedan med dem till deras husbil och hade en trevlig kväll.

Följande morgon hängde vi på låset när mässan öppnade kl 10.00 och gick runt och tittade på husbilar, destinationer, tillbehör och annat. Vi träffade också Kicki och Inge och gick tillsammans med dem.






Alldeles för fort blev klockan 15.30 och vi fick ge oss av för att lämna dygnsparkeringen, lite märkligt att vi var tvungna att lämna kl 16.00, när dagsbiljetten gällde till kl 18.00? Vi lämnade Kicki, Inge och Elmia och körde norrut längs Vätterns västra sida. Vi stannade för natten utanför Brandstorp på en ny ställplats "The view of Sweden", 50:- kostade det nu per natt, ingen service var klar än - men en fantastisk utsikt! Servicebyggnaden beräknas vara klar i oktober och officiell invigning sker först nästa år.




Vi fortsatte nästa dag till Hjo och Lokstallets ställplats, 200:-  inkl el (6 amp) och all service. Perfekt läge för promenad i staden. 










Vädret var fint så vi stannade ytterligare en dag och då anslöt Leif, Lisa, Maggan och Jerker och vi hade en trevlig eftermiddag kväll tillsammans.



Nu fortsatte de andra norrut, medan vi återvände hem, men på vägen stannade vi i Varnhem.


Kata gård


Klosterkyrkan

David, nytillverkad efter skulpturen som förstördes i branden 1965

Dahliaparken, kuriosa som vi fick lära oss är att Dahlian är uppkallad efter Varnhemssonen Andreas Dahl, som fanns i kretsen kring Linné. Blomman uppkallades efter honom för hans insatser inom botaniken.




Dessa vackra Dahlior får avsluta denna septemberresa.

2 kommentarer:

  1. Så skoj att ni tog vägen över Varnhem, där jag bott i nästa trettio år och dig vi fortfarande ”släpar med” vänner på besök som inte varit där. Vi tycker mycket om både kyrkan, Kata gård och nu också dahliaplanteringen. Även Hjo är en stad man kan besöka många gånger så mysig. Nu har vi inte varit på Flmia på flera år så nästa år ska vi hålla oss på hemmaplan den tiden på året!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var väldigt fint i Varnhem nu. Vi gick också en promenad-/geocach-slinga runt den lilla sjön. Även om det inte är aktuellt med byte just nu är det roligt att se vad som finns. Destinationstorget var kul att besöka, kan nog växa och bli riktigt intressant framöver.

      Radera