fredag 27 september 2024

Resan norrut sensommaren 2024 - del 3

 Nu var det dags att lämna Stekenjokk för denna gången. Vi passerade några renar, och kom så småningom till Stora Blåsjön och senare till Gäddede, med några korta stopp nådde vi Gubbhögen fram på eftermiddagen. Här var det absolut skugga för både telefon och internet, det har vi inte råkat ut för där tidigare, men det är bara att gilla läget och njuta av naturen desto mer istället.







Nästa morgon lämnade vi Gubbhögen och Vildmarksvägen när vi anlände till Strömsund. Vi tog en promenad i den geologiska trädgården. De flesta växterna var utblommade, men det är lika fascinerande varje gång att se traktens geologiska bergarter som finns representerade här. Innan vi lämnade Strömsund passade vi på att äta dagens lunch på Kafé Tomten i Hembygdsparken.





Sen fortsatte vi söderut till ställplats Storsjö strand, 250:- ex el och all service. Swish-funktionen låg tillfälligt nere så vi skulle försöka betala på hemsidan med kort - vilket inte var helt lätt visade det sig. Ett trevligt par som redan stod innanför bommen släppte in oss och försökte hjälpa till och till slut gick det - tekniken är underbar, när den funkar! En kort promenad i ett regnigt Östersund innan vi tog tidig kväll och satt inne i husbilen och beundrade segelbåtarna som kämpade i regn och blåst på Storsjön.


Följande morgon lämnade vi Östersund och tog oss söderut på E45 till Sveg och bestämde oss för att testa en ny ställplats i Byvallen, 150:- inkl el: Vi träffade den trevlige ställplats-värden som berättade om sina planer att bygga servicehus och anordna möjlighet till tömning etc. Fina promenadvägar i omgivningen och en liten loppis låg också i närheten.





 Nästa morgon körde vi tillbaka en bit och åkte mot Lillhärdal, där stannade vi och handlade i byns lilla mysiga och välsorterade affär, Härdalsbuda. Vi försökte oss också på en geocach, men den var tydligen borta. Vi fortsatte genom skogslandskap men fina vägar till lägerplatsen lite norr om Älvdalen, Lokarakan syd - 60:-/natt. Det var +26 grader varmt och rena högsommarvärmen. Vi satt ute och njöt.






Vi bestämde oss för att stanna ytterligare en natt och tog en promenad på förmiddagen för att lära känna omgivningarna, men när vi hittade spillning med lingon valde vi att avbryta turen. Någon björn ville vi absolut inte möta!







Nu var det dags att fortsätta hemresan, vi passerade Älvdalen och Mora och senare Rättvik och anlände till målet Leksands Bröd, där vi stannade och provianterade knäckebröd. 


Vi fortsatte sedan till Ställplats Dalarna i Djurås, 199:- inkl el och all service, utom sopor(!) Alldeles intill låg ett flygfält och där hade man uppvisning av modellflygplan av alla de sorter. Där hade vi något att titta på.

  




Vi gick upp tidigt nästa morgon och körde på småvägar, lugna och fina vägar ner till Filipstad och vidare förbi Karlstad och till Värmlandsnäs, där pågick skördemarknad. Vårt mål var Bodaholms gård med potatis mosaik och möjlighet att handla potatis. Det var nu eftermiddag så vi fortsatte vår resa till Åmåls ställplats, 130:- ex el. En stund i solen och sen en kvällspromenad i Åmål.









Nästa dag körde vi genom Dalsland och hem. Nöjda över vår resa i vårt vackra och omväxlande land.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar