lördag 17 september 2022

En liten tur i Västergötland

Vi träffade Kristina och Sven-Göran på Axvall ställplats och parkerade våra ekipage. 150:- + 50:- för el inklusive all service. Efter kaffet kände vi oss redo att utforska området. Kristina och Sven-Göran har husvagn så vi åkte i deras personbil till Löwings Ateljé nära Hornborgasjön. Det är alltid lika roligt att titta på alla fina tavlor och man häpnar över att man kan måla så detaljrikt. En nyhet för oss var att man kunde gå en promenad utomhus och titta på en del målningar. Vi var också uppe i utsiktstornet och såg ut över nejden.








Det kom några mörka moln, men vi tog ändå en promenad vid Naturrummet (som var stängt).




När vi kom tillbaka till ställplatsen, var garnisonmuseet öppet för Joakim Paasikivi (känd från TV, med bland annat Ukraina och Rysslandkonflikten) skulle hålla föredrag. Vi frågade om museet var öppet och vi fick komma in tills föredraget skulle börja (som för övrigt var slutsålt). 40:-/person betalade vi och det var riktigt intressant och mycket välordnat, även för oss som inte gjort militärtjänst (Kristina o jag).






Nästa dag gick vi en promenad och återigen tog en labcach oss till platser vi inte funnit annars.



På eftermiddagen körde Sven-Göran med oss i bilen till Skara. Ett besök på Jula outlet och sedan gick vi till Jula konsthotell, där grundaren Lars-Göran Blanks fina konstsamling prydde väggarna. Där fanns tavlor av Anders Zorn, Carl Larsson, Bruno Liljefors med flera.




Tillbaka på ställplatsen blev det ett parti Mölkky innan solen gick ner efter ännu en trevlig dag tillsammans.


Innan vi lämnade området gick vi en promenad i det vackra vädret och åkte sedan till Vara och Café Nordpolen, där vi åt dagens lunch med tårtbuffé som efterrätt. En mycket trevlig avslutning på vår minisemester.



Vara



Tack Kristina och Sven-Göran för trevliga dagar!

2 kommentarer:

  1. Nu har ni verkligen varit i våra hemtrakter. Trots att vi bara har ett par mil till Sxvsll har vi bott med husbilen på ställplatsen som Axvalls IF driver när vi träffade Helena och Peter (Freefomtravel) där. Det r väl nästan så jag får skämmas som bott i Varnhem i trettio år men aldrig varit på Psnsarmuseet som det hette innan det blev Garnisonsmuseet. Som mellanstadietjejer tog vi ibland rälsbussen till Vara och fikade på Nordpolen, ren nostalgi!

    SvaraRadera
  2. Vi har också lagom avstånd till Västergötland från vår hemkommun och gör ofta kortare turer när vi längtar ut, det finns ju så mycket att se! Löwings atelje är en favorit som vi gärna återvänder till och dit hör också Nordpolen. Kul koncept med dagens lunch och tårtbuffé med kaffe som ingår. Vi hade tur som fick se Garnisonsmuseet, dörren stod öppen inför kvällens föredrag, så vi frågade om vi fick komma in och det gick ju bra. Trevligt bemötande och lite anekdoter bjöd de på.

    SvaraRadera