onsdag 28 september 2022

Dalsland, september 2022, Baldersnäs och Dals Långed

 Detta har varit en hektisk tid med många kortresor där vi träffat vänner som också har husbil. Men så roligt att umgås på det sättet också! Vår nästa resa i förra veckan gick till Dalsland. Vi träffade svägerskan Kicki och svågern Inge i Baldersnäs. De hade anlänt tidigare och satt ute i solen och hade kaffet klart när vi kom. Senare på kvällen kom en husbil till, de kom och hälsade och var från Kareby, Birgitta och Roland. De satte sig med oss och det visade sig att vi hade många gemensamma bekanta. 



Nästa morgon gick vi en promenad i parken, en del små bodar var öppna och tänk de hade tomtar framme! Det har de hela året upplyste den vänliga damen i Stenebyboden.





Efter promenaden körde vi vidare, de ca 5 km långa (!) vägen till Dals Långeds ställplats, 150:- inkl el och all service. Det var två husbilar före oss och platserna är ganska trånga, men när man hjälps åt går det bra. Personerna i husbilarna var också från Kareby(!) och de väntade ytterligare en husbil, vilket visade sig vara dem som vi träffade i Baldersnäs kvällen innan?! Vi satt ute en stund, men gick sedan iväg på en cachpromenad, hittade två geocacher, och överraskades av regn. Vi gav inte upp för det utan fortsatte och fick loggat ytterligare två geocacher. Middagen lagades utomhus under markisen. Resten av kvällen satt vi i vår husbil och spelade spel.






Alltid lika roligt att träffa Kicki och Inge, men nästa morgon skildes våra vägar och vi åkte vidare mot Åmål för att träffa Gunilla och Thore.


2 kommentarer:

  1. Vilka härliga höstresorna ni gjort.Valbodalens ställplats har vi aldrig hört talas om men den strandpromenaden lockar oss rejält! Dalsland är verkligen ett fint landskap, nästan ett Sverige i miniatyr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, hösten är en fin tid att göra kortare resor i vårt närområde. Vi kan varmt rekommendera Valbodalens ställplats och småbåtshamn i Lysekil. Under högsommaren är det svårt att få plats, men vår och sensommar/höst brukar det gå bra. En fin promenad in till centrala Lysekil med fin utsikt och goda möjligheter till att sitta och njuta längs vägen. Sista sträckan planeras bli klar våren 2023. Dalsland har många fina platser, väl värda att upptäcka eller återse. Ha en fin husbilshöst!

      Radera