måndag 2 augusti 2021

Lite Västergötland, Skåne och Småland på fyra dagar

Vi träffade Gunilla och Åke med våra husbilar på Överlida ställplats, 180:- inkl el och all service. Vi hade fått löfte av Överlida ljus att besöka dem, trots att de egentligen inte hade öppet. Så många vackra ljus! När vi hade handlat klart blev vi överraskade av ägaren och fick göra var sitt tomteljus, dvs doppa ett vitt ljus i olika färgbad, verkligen roligt.


Ljus med alla landskapsblommor



Nästa dag åkte vi genom Småland till Vinslöv och vårt favoritställe, Flädergården- och Pelargonhuset, ställplatsen 100:- ex el. Vi botaniserade bland pelargonerna och en och annan fick också följa med hem(!) Sedan lyxade vi oss med gårdens goda flädervåfflor, så frasiga och goda. Fler husbilar hade kommit och några kändisar, Berit och Lars från Stenungsund! Alltid roligt att träffas!

Vilken väg skall vi ta från Överlida till Vinslöv?






Benny och Åke promenerade till vildsvinshägnet

Stenungsundsbor i Skåne
Malte vill också vara med.


Nu vände vi uppåt igen och dagens mål var att besöka Huseby, när regnet dragit bort blev det fint igen och vi kunde promenera runt i parken, ta en labcach. Gunilla och jag såg en utställning "Blommor och ogräs" i den mekaniska verkstaden och sedan gick vi en rundtur inne i slottet. Vi fortsatte norrut till ställplatsen, Skeda strand, 170:- ex el och all service och fick de sista platserna. Kvällen var ljum så vi kunde sitta ute.















På hemvägen stannade vi i Värnamo och besökte Apladalen, även här kunde vi ta en labcach. Vi besökte kyrkan med de vackra glasfönstren innan vi lämnade Värnamo.


En tysk husbil på Skeda strand









Nu var det dags för oss att åka var och en hem till sitt. Tack Gunilla och Åke för trevliga dagar tillsammans.


  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar