lördag 21 september 2019

Kusinträff med kräftskiva i Hamburgsund och Smögens ljusfestival




Tre av syskonen Rynmark med respektive träffades på fredagen på Rörviks camping för att vara med och koka kräftorna till morgondagens kräftskiva.






 


Vi riggade tältet på förmiddagen och under eftermiddagen droppade ytterligare syskon och kusinerna in. På kvällen kalasade vi sedan på havskräftorna med tillbehör som bröd och västerbottenpaj.



Vi hade en trevlig kväll med prat och sång och tävlingar medan vinden tjöt i tältet. Senare på kvällen beslutade vi oss för att ta ner det så att det inte skulle blåsa sönder helt.

Nästa dag tog vi en morgonpromenad till Slottet och hälsade på kusin Stephan med fru Monika, som har ett hus där.




Senare på eftermiddagen åkte Kicki, Inge, Benny och jag till Smögen. Det blåste kraftigt, men vi tog en promenad in till Bryggan, en del affärer hade ännu inte stängt för säsongen och lockade med rabatter. Vi kämpade oss tillbaka till ställplatsen i vinden.





När det började mörkna gav vi oss ut igen, vi hade hoppats att vinden skulle mojna, men icke då. Det var vackra ljusspel på berghällarna, byggnader och annat och absolut värt den blåsiga promenaden.
















Följande morgon tog vi en promenad på Sandön innan vi åkte hemåt, och ja: där blåste det också rejält, men att titta på havet när det blåser och vågorna slår mot bergen - det är mäktigt!









 Trevliga dagar var nu till ända, roligt att träffas och umgås. Vi betalade 540:- för två nätter inkl el på Rörviks camping, Hamburgsund och 190:- för ett dygn på Sandöns ställplats, Smögen ex el. Tack för trevlig samvaro på Rörviks camping; Dick, Mimmi, Stephan, Monika, IngMarie, Björn, Maggan, Jerker, Kicki, Inge, Leif och Lisa. Ett speciellt tack till Leif som arrangerat det hela, underhöll oss på gitarr under kvällen och utsatte oss för ett klurigt quiz och rätt lag; Bingovännerna (Stephan, Monika, Benny och jag) vann ju till sist, eller hur? Men lag Angry birds och lag Taskmörtarna var ju inte långt efter - tack för god kamp! Kul också att uppleva Smögens ljusfestival med er, Kicki och Inge, tillsammans trotsade vi vinden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar