torsdag 12 september 2019

Åmåls ljusfest 2019 och Skördefest på Värmlandsnäs

Tillsammans med Gunilla, Thore och hunden Zita åkte vi norrut, först till Åmål där vi parkerade på ställplatsen, 100:- ex el. Mellan regnbyarna tog vi en promenad i trevliga Åmål.







När det mörknade tog vi en kvällspromenad i den med marschaller upplysta staden, såg karolinerna marschera och avfyra salut, både med kanon och musköter. En grupp kanotister med ljus kom paddlande, scouterna släppte lyktor i vattnet och i kyrkan kunde vi avnjuta orgelbrus vid altarljus.













 


Nästa dag korsade vi gränsen  Dalsland-Värmland och körde ut på Värmlandsnäs. Vi hade fått ett program och valde ställen som hade parkering på grus, eftersom det hade regnat kraftigt kändes det riskabelt att parkera på en gräsäng med tunga husbilar. Första stoppet blev Herrestad Herrgård, här fanns olika lokala hantverkare; tvålar, sylter, marmelader, honung, smycken, bröd mm mm. Vi fikade också i stallet med goda smörgåsar och kakor och besökte kvarnen med fint ullhantverk.








Det andra besöket vi gjorde var Bodaholms gård, som var specialiserade på potatis, många olika sorter fanns det att köpa. Som kronan på verket tittade vi på gårdens potatismosaik, årets tavla föreställde svampskogen och var helt och hållet gjort av potatis. Mycket imponerande!





Nöjda med dagens besök vilade vi sen ut på Ekenäs ställplats, 100:- ex el. Vilken eftermiddag och kväll vi fick! Vi kunde sitta ute och äta middag i solen och sedan gick vi en härlig promenad i skogen.





Nästa morgon regnade det igen, vilken tur vi haft med vädret. Nu var det dags att vända hemåt igen. Vi träffade på två älgar på vägen.


Tänk så mycket man hinner med på några dagar och inte alls så långt hemifrån. Tack Gunilla, Thore och Zita för trevliga dagar tillsammans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar