fredag 13 september 2019

Elmia Husvagn Husbil 2019

Hastigt och lustigt bestämde vi oss för att åka en dag tidigare än planerat, ingen körövning ikväll pga sjukdom. Vi startade hemifrån på tisdag middag och körde direkt till Jönköping och mässområdet, bara för att konstatera att mässparkeringen var fullbelagd. Vi testade då ställplatsen vid Din Husbil, som nu var klar och iordningställd. Elektrikerna jobbade för högtryck med de sista elstolparna, 230:- ex el. Nya fräscha serviceutrymmen finns nu att tillgå. En modern tömningsstation för toakassetten är installerad, 30:-/tömning. Innan kvällen var slut fylldes husbilsplatserna.



Vi gick upp tidigt för att så att säga "hänga på låset" när de olika husbils/husvagnsmärkenas "byar" hade insläpp. Vi fick en plats, centralt belägen mot mässingången, dagsbiljett för parkeringen 120:- .
Nu träffade vi Kicki och Inge och tillsammans gick vi in på mässan. Vi besökte Laikas monter, naturligtvis, ett antal gånger, bl a fick vi "pizzaslices" som den italienske kocken bakade på plats.
Sen tittade vi på allt möjligt och omöjligt, tillbehör, campingtidningar, turistinformation, husbilsspel, madrasser, skor, kläder, ostar, oliver med mera med mera. Vi tog en paus och lunchade på den tyska restaurangen. Innan vi lämnade mässan fick vi också träffa Helena och Peter, Freedomtravel, kul att ses, annars blir det bara på bloggarna.









Vilken ända skall man börja med tro?
 Vi fick en givande och rolig dag på mässan tillsammans med Kicki och Inge, men vi var ganska möra när mässan stängde. På kvällen hade vi sedan trevligt tillsammans med Laikavännerna Marita och Krister i deras husbil. Vi har bara träffats en gång tidigare, i Lappesuando (av alla platser), men vi hade mycket att prata om och bytte erfarenheter och ställplats/campingtips.Vi kommer säkert att ses igen. Tack för en trevlig kväll!


Efter en god natts sömn, lämnade vi parkeringen kl 8.00 och åkte hemåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar