söndag 23 april 2017

Toscana, Italien 2017 - nu är vi på väg

Vi åkte hemifrån tidigt på fredag morgon och strålade samman med Majbritt och Ingemar vid Susedalens rastplats i Halland. Trafiken flöt smidigt hela vägen genom Göteborg, Halland och till Helsingborg, färjan mot Helsingör gick ganska snart efter att vi köpt biljetten. Överfarten blev något gungig pga blåsten, men det är ju en kort tur. Resan genom Danmark flöt också på bra men det var mycket trafik. I Rödby hade vi lika tur och kunde köra på färjan omgående även här blåste det rejält, men det märktes inte på dessa stora färjor. Nu var det sen eftermiddag och vi stannade för kvällen i Burg, ställplats på torget: 10 Euro ex el. Vi tog en kvällspromenad i byn och då fick vi lite regn på oss.


Nästa morgon startade vi tidigt igen och gav oss av söderut, förbi Hamburg, Hannover och Kassel på Autobahn - mycket trafik var det, men vi körde i 2-timmarspass och tog rejäla pauser innan vi fortsatte.
Fram emot kvällningen kom vi fram till Kizingen i Bayern. Ställplatsen kostade 9 Euro ex el. Efter middagen tog vi en promenad i byn som ligger så vackert vid floden Maine. På morgonen köpte vi färskt bröd av byns bagare som hade försäljning på ställplatsen mellan 7.15-8.15. Vi tog det lugnt på förmiddagen och fortsatte sedan söderut.

Vi anlände på eftermiddagen till Nesselwang, en liten alpby på gränsen till Österrike. Här samsades vårblommorna med snön och vi njöt av det vackra landskapet. Ställplatsen kostar 10 Euro ex el.

Fortsättning följer...2 kommentarer:

  1. Vad härligt att möta våren i Europa! Önskar er en härlig tur, kör försiktigt och njut allt ni kan!

    SvaraRadera
  2. Härligt att vara på rull, och skönt att komma lite söderöver den här tiden! Vår husis är fortfarande på verkstad, men vi hoppas att det löser sig ...

    SvaraRadera