måndag 1 augusti 2016

Skåne och Halmstad 2016 - del 2

Vi lämnade Smygehuk, 150:- ex el och körde norrut på småvägar med böljande sädesfält med blåklint och vallmo och lugnt tempo. Vackert! Vårt första stopp blev vid kalkugnarna i Östra Torp, ännu ett ställe vi hittade tack vare geocaching.Nästa stopp blev Staffanstorp, vi tänkte kanske få se en glimt av Tiffany Persson eller väninnan Gun, men det gjorde vi inte.VI hade stämt möte med Birgitta och Gunnar i Lundåkra hamn så vi begav oss dit och fick två platser intill varandra, 180:- inkl el. Vädret har växlat under denna resa och nu var de soligt och varmt. Vi stannade två nätter här och tog en promenad in till centrala Landskrona och fikade bl a på  mysiga Why Not Café som låg nära Citadellet. Det fanns ett fint koloniområde och i ett av husen var det museum. Väldigt fint.

Ännu en solig dag och vi begav oss till Helsingborg eller närmare bestämt till Sofiero och jubileumsutställningen - kungligt konstnärskap. Representerades av Kung Oscar II, Kronprinsessan Margareta, Prins Eugen, Sigvard Bernadotte, Drottning Margrethe av Danmark och Prins Carl Philip (på utställningen rådde fotoförbud).Vi promenerade också runt i parken, lika fint vilken årstid men än kommer hit.


I Halmstad övernattade vi sen på Citycampen, 150:-. En tur in till centrum hann vi också med.På hemvägen nästa dag besökte vi Halmstad Arena och såg den fantastiska utställningen från Monet till Cezanne, mycket fin!Det har varit en härlig vecka med trevligt sällskap och som grädde på moset avslutade vi veckan med ett besök hos Kristina och Sven-Göran där vi blev bjudna på god mat och efter övernattning i husbilen en, som vanligt, magnifik frukost.


1 kommentar:

  1. Så härligt det ser ut! Fantastisk bild med husbilen, båtarna och solnedgången!

    SvaraRadera