lördag 2 juli 2016

Vestkapp - del 8, hemresan Värmland

När vi vaknade i var vi och tittade till den lilla familjen Svarthakedoppingar, som vi upptäckte igår. Vi körde till Åsarna och  fortsatte söderut till Sveg, körde sedan på småvägar och passerade bl a Lillhärdal. Stannade och rastade strax norr om Sälen och stannade för natten i Limedsfors, Sixten Jernberg bodde här. Här finns ett fint museum över hans  idrottskarriär och även en staty.






Följande morgon fortsatte vi vår resa söderut, kom in i Värmland och stannade i Munkfors. Här var vi på Fridolf  Rhudin-museet och blev  guidade av Owe Clappsson. Vi fyra var de enda besökarna och bjöds på skrönor, sång och musik och vi blev också indragna i "showen". Även Bosse Parnevik finns representerad på museet och Olle i Skratthult (en ny bekantskap som var mer känd i USA på sin tid). Samtliga dessa tre kommer från Munkfors. Jag kan verkligen rekommendera ett besök här. Här finns också ett fint bruksmuseum. Vi såg att det skulle bli allsång senare på kvällen och frågade om vi fick parkera i närheten under natten och det gick bra. På kvällen var vi på fröken Ruths Café.







Nästa morgon körde vi till Ransäter, besökte kyrkan som har byggts upp igen efter branden och var också på Erlandermuséet. Vi åkte också till Geijersgården, men här var inte öppet.





Fortsättning följer..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar