tisdag 21 april 2015

Dubbla födelsedagar mm

Vi anlände till Bua ställplats på fredag kväll, då var det endast två platser kvar. Kostnaden nu under lågsäsong är 180:. inkl el - snabbt och lätt betalsystem i automat.

Nästa morgon åkte vi till Varberg och tog oss an kalasen. Först ut var Djellon, 8 år, 21 av hans 22 klasskamrater kom (!), dessutom några kompisar och kusiner. Det var hektiska 2,5 timmar, men jubilaren var strålande nöjd och det är ju huvudsaken. Sedan kom Olzons klasskamrater, kompisar och kusiner -   11-åringarna var pigga och med på lekarna som vi föreslog och även denne jubilar var nöjd med sitt kalas. Efter det 3 timmar långa kalaset var det dags för släktingarna att komma och gratulera. Så nog blev killarna firade.

Bua hamn



Vi tillbringade natten på Getteröns småbåtshamns ställplats, det var fullt när vi kom dit sent på kvällen, men vi ställde oss bredvid och betalade 170:- inkl el (lågsäsong) i automaten. Vi ville dock inte väcka våra husbilsgrannar genom att försöka koppla el. En tidig morgonpromenad vid havet och sen gav vi oss av till Seglora camping, som även har ställplatser; 75:- ex el, 25:- för el. Lugnt och fridfullt!

Getterön

Seglora gamla prästgård, den gamla kyrkplatsen och den "nya" kyrkan

Här låg kyrkan som flyttades till Skansen 1916,



1 kommentar: