onsdag 15 april 2015

Vättern runt (nästan) april 2015

Härligt med en veckas semester i Sverige på våren, vi brukar annars åka utomlands denna tiden - dock inte i år. Vi åkte hemifrån till Falköping och stannade på eftermiddagen på Kyrkekvarns ställplats, norr om Mullsjö, 180:- inkl el. En cachpromenad hann vi med innan det var dags att krypa i säng. Lugnt och fridfullt.


Vi fortsatte till Jönköping nästa morgon, till Din Husbil - där vi köpte vår husbil förra året. Där blev vi som vanligt trevligt bemötta av ägaren Lars, vi fick snabbt fixat några garantiåtgärder och under tiden besökte vi Tändsticksmuseet.


Glada och nöjda kunde vi sedan fortsätta längs östra sidan av Vättern och testade ställplatsen vid Bauergården (infart vid Gyllene Uttern), 200:- inkl el. Trevligt och lugnt läge.


Följande morgon besökte vi Gränna och promenerade i solskenet, men vinden var kall. Vi tog några cacher som var nya för oss innan vi fortsatte till Hästholmens ställplats, 120:- ex el. Även här blev det en cachpromenad innan Åsa och Jan-Erik anslöt på kvällen.
Omberg prunkade av blåsippor och vi fick även stifta bekantskap med Pestskråp, som vi fick lära oss hade kommit hit med munkarna. Vi stannade också på en utsiktsplats och där kom en rödhake och underhöll oss.

Vi fortsatte till Tåkern och Naturrummet där, mycket fint.Vi gick Estelles stig med sagofigurer och var uppe i fågeltorn. Vi övernattade på parkeringen.Följande morgon åkte vi vidare runt Tåkern och till Vadstena ställplats, 125:- inkl el. Ställplatsen ligger centralt vid Vätterns strand och nära slottet. Vi promenerade runt i staden, gick en cachrunda och hade en härlig solnedgång vid Vätterns strand.

På söndag morgon åkte Åsa och Jan-Erik vidare och vi stannade i Vadstena tills på eftermiddagen, då vi åkte till Motala ställplats, 180:- inkl el.. Tog en cachpromenad i staden och satt sedan och beundrade utsikten från bilen.En lugn och fin ställplats.

På hemvägen besökte vi bl a Medevi som låg helt öde. Skara fick också besök och så hade vi varit borta en vecka och en händelserik sådan i vårt vackra land.
Medevi

Wennerbergmonumentet i Skara

2 kommentarer:

  1. Ser ut som en härlig vårtur! Fina bilder! Hälsningar från Frankrike!

    SvaraRadera
  2. Trevlig att höra från er. Troligen så har våren kommit längre där ni är.

    SvaraRadera