onsdag 11 september 2013

Kvarnsjö camping och Grövelsjön

Vi kom in i Jämtlands län och övernattade på Kvarnsjö mysiga camping, inte långt från Klövsjö. Campingen ligger på en höjd med fin utsikt mot Vemdalen. Här fick vi en härligt avkopplande eftermiddag i solen. En tur i blåbärs¨och lingonskogen gav finfin utdelning.


Vi fortsatte förbi Klövsjö till Vemdalen, där vi bl a besökte det fina Vemdaliahuset med många fina hantverksprodukter, även möbler. Småvägar som vi aldrig tidigare kört blev det i lugnt tempo. Färgprakt som var helt otroligt vacker upplevde vi längs resvägen. Renar stötte vi på och ibland stannade vi för att fotografera.

Vi fortsatte på småvägar in i Dalarna, passerade Idre och körde till Grövelsjön där vi övernattade på Grövelsjön, Storsätern. Om vi blev väl mottagna på Kvarnsjö camping så kan vi tyvärr inte säga det om denna camping. Platserna var helt OK, men campingvärden var inte intresserad av sina gäster. Blev irriterad när vi frågade var de olika serviceställena fanns, inget var uppmärkt, nej hit återvänder vi nog inte i brådrasket. Men naturen som vi upplevde under vandringarna var oslagbar här i Grövelsjön.


Att vi dessutom plockade blåbär och stuvade in i frysarna på våra husbilar det var extra bonus.
Fortsättning följer.....

1 kommentar: