fredag 6 september 2013

Gamla Uppsala, Grisslehamn, Öregrund, Lövsta bruk

Vi besökte gamla Uppsala och hade turen att få följa med en arkeolog som visade oss vad man funnit när man grävde inför utvidgning av järnvägen här, mycket intressant.

Sedan åkte  vi vidare och kom till Grisslehamn, där vi övernattade på en ställplats,20:-/dygn. Vi promenerade till Albert Engströms museum, som naturligtvis var stängt för säsongen. Men vi såg ju stugan som låg på klippan och vädret var ljuvligt så vi satt och njöt i solskenet.


Är det stängt finns det alltid sätt att få se en glimt.
Nu åkte vi vidare till Öregrund, här fanns det två ställplatser, vi valde först den vid piren. Härifrån åkte vi färjan över till Gräsö och promenerade runt på en del av ön. Vi gick kostigen, varför? Jo där låg ju en cach så klart. Vi fick stå i 24 timmar  så nästa morgon åkte vi till den andra ställplatsen. Om den första var fin, så var den andra helt otroligt fin. Här satt vi och läste i solen och löste korsord, pratade med andra husbilsåkare, Benny och Ingemar prövade fiskelyckan och Benny fick en finfin aborre.
Nästa dag fortsatte vi till Lövsta bruk, ett av många fina vallonbruk i Uppland. Här fanns en hyllning till alla vallonättlingar och Ingemar och jag är ju valloner långt tillbaka i generationer så vi ställde villigt upp.


Fortsättning följer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar