onsdag 14 augusti 2013

Borensberg mm 2013

Lagom till inköpsmässorna med inriktning på höst och vinter blev det kallare..? Vad förvånad man blev, bäst att ha en tröja med när man går ut eller jacka och paraply!?
Vi åkte till Elmia, Jönköping och Öppet Hus, en trevlig och lagom greppbar inköpsmässa.Sent på torsdagskvällen anlände vi till Jönköping och parkerade tillsammans med två andra husbilar vid Vätterns strand. När mässan öppnade var vi på plats och kunde botanisera bland alla lockande erbjudanden. Några nya leverantörer blev det och en del gamla bekanta, Benny är med och bromsar så att inköpen håller sig inom rimliga gränser. En läcker buffé blev vi bjudna på och mätta och nöjda gav vi oss av mot Östergötland.

Vi stannade i två nätter i Borensbergs båthamn som sköts av båtföreningen där, här betalar man en frivillig avgift och det gör man ju gärna när man får ett sådant förtroende. Några faciliteter finns det inte, men ett centralt läge vid sjön Boren och vi har ju vad vi behöver i bilen.
Konstverk nära vår ställplats

 
Ställplatsens läge kunde man inte klaga på

Fint hantverk i brostugan vid kanalen, Husbyfjöl - stod det på huset, tydligen ett äldre namn på Borensberg

Den här lille krabaten brydde sig inte alls om alla båtar som slussades i kanalen

Känd siluett i Borensberg

Geocaching med utsikt, den här var pytte, pytteliten.
När vi kom tillbaka till ställplatsen var det rustat för kräftfisketävling, 19 lag - som lottats - tävlade om tyngsta kräftfångsten. Det var en riktig familjefest med deltagare i alla åldrar och pågick mellan kl 18.00 - 24.00. Det hela gick mycket lugnt tillväga och vi stördes inte alls, tvärtom det var roligt att se. Vi träffade ett trevligt tyskt par från Heidelberg och vi utbytte erfarenheter om ställplatser i Europa och husbilsåkandet i allmänhet. 
På söndag regnade det mest hela dagen och vi begav oss så sakta hemåt, stannade på vägen och bland annat besökte vi på eftermiddagen Övralid och gick på en guidad tur för att friska upp minnet om vår nationalskald Heidenstam. Vi fick en egen guide och en bra sådan, som på ett mycket personligt sätt lät oss lära känna Verner von Heidenstam som person, inte bara författare och konstnär. Rekommenderas varmt. Efter guidningen drack vi kaffe med hembakat i Farfarsstugan, mysig kaffestuga med mycket trevlig personal, rekommenderas även det.


 
På kvällen tog vi in på ställplats Hans och Greta, en mil utanför Hjo. Ställplatsen kostade 50:-/natt, sedan tillkom avgift för el, tömning och vattenfyllning + duschar. Bra med ett pris där man betalar för det man utnyttjar. Mycket trivsam ställplats med trevligt bemötande från värdparet. Efter en ordentlig regn- och åskskur klarnade det upp och vi fick en av denna sommarens solnedgångar ur ett lite annat perspektiv.
 

 
På måndag tog vi vägen om Tibro för att plocka lite geocacher även här.


 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar