måndag 8 juli 2013

Sorsele - Hem till Ucklum

Vi lämnade Sorsele och körde via Storuman till Vilhelmina. Under resan kan man bara njuta av alla blommande dikesrenar. I Vilhelmina handlade vi renkött i en viltbutik och proppade frysfacket i husbilen fullt med dessa läckerheter. I en annan butik handlade vi björsavsgravad lax, som butiken vunnit pris med, man måste ju testa!? Vi visade Leif och Lisa den fina kyrkstaden i Vilhelmina och passade på att leta upp några geocacher samtidigt. Vid stationen sökte vi en geocach, som vi tagit för ett antal år sedan, någon större hjälp var vi inte för vi kunde bara inte komma ihåg var vi hittade den sist. Nåväl, det löste sig till slut.

Vi fortsatte 45:an söderut och hamnade i ett beläggningsarbete mellan Strömsund och Östersund, där vägen var belagd med stenkross i flera mil. Vi fick flera stenskott i rutan. I Östersund hittade vi en övernattningsplats för våra husbilar alldeles vid Storsjöns strand. Nu smakade den björklövsgravade laxen underbart tillsammans med färskpotatis och en kall sås. Nästa morgon åkte vi över bron till Frösön och vidare på broar tills vi kom till Persåsen och Leif Wikners ateljé. Här kunde Lisa och jag gå och titta i lugn och ro för bröderna hade mycket att titta på, bl a den fina BMV:n klädd med trä.
Efter besöket i butiken inmundigade vi kaffe och våffla på caféet.


I Sveg skildes vi från Leif och Lisa - kul att ha ert sällskap under nästan en vecka på resan. Vi fortsatte till Lillhärdals camping och nästa dag stannade vi till i Sälen några timmar och plockade lite geocacher när vi kände för att stanna. Stannade gjorde vi i Limedsfors och besökte det nya Sixten Jernbergmuseet, ett mycket trevligt museum som ligger vackert vid älven.
En av de vackraste platserna för en geocachSista natten innan vi körde hem tillbringade vi på en ställplats i Sjösala, Östra Ämtevik. Det var +32 grader och även en skön kväll med kvällssol.
Nu är vi hemma igen och har kört 612 mil, den längsta resan vi gjort, men vi har sett så mycket, både djur och växter, den vackra naturen och fått belyst mycket av hur folket i Nordnorge och norra Finland har haft det genom åren. Att resa berikar, det är en sak som är klar och vi är tacksamma för att allt gått bra under resan. Tack till er som följt oss på bloggen.

1 kommentar:

  1. Hej. Kul att läsa om er resa. Nu är vi också på resande fot. Inte så långt som ni men ändå. Just nu är vi på Skotteksgårdens camping vid Ulricehamn efter äventyr på High chapparall. Nu är det trötta cowboys och girls som slaggar. Vi hörs snart. Inge & Kicki med barnbarn.

    SvaraRadera