torsdag 4 juli 2013

Kjöllefjord i Norge till Karesuando i Sverige

Från Kjöllefjord körde vi till Laxelv och övernattade vilt vid Porsangerfjorden. Det blev vår sista kväll i Norge för denna gången och än en gång njöt vi av det härliga ljuset och solens alla skiftningar.


Efter Laxelv körde vi mot svenska gränsen, men gjorde ett stopp i Kautokeino och besökte Juuls silverateljé,  det är så roligt att titta på alla fina saker och speciellt deras egna smycken. Så var vi tillbaka i Sverige igen i Karesuando och stannade till där och besökte bl a kyrkan.

Konstnär Bror Hjort
Vi letade efter plats för natten och hittade en rastplats vid en liten sjö, en liten bro ledde ut till en ö och där fanns stolar och bord, perfekt tyckte vi och stannade. Hade vi träffat på mygg tidigare på resan var det ingenting mot vad vi gjorde här, att gå ut genom dörren var inte att tänka på. Det var varmt så vi öppnade fönstren när vi åt vår mat, men myggnätet var på så det borde inte vara någon fara, men dessa mygg lyckades ta sig igenom nätet och skarvar och jag vet inte vad. Hela natten jagade vi mygg och fick vi död på några så var det lika många igen. Sömnen denna natt var minimal. Man kanske tycker att vi borde valt en plats utan småbjörk och sjöar, men det är lättare sagt än gjort på sträckan Karesuando - Kiruna. 
Fortsättning följer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar