lördag 6 juli 2013

Från Kiruna till Sorsele

Vi åkte in till Kiruna för att bl a besöka kyrkan och gå på Geocachingjakt. När vi höll på att leta som värst efter en cache, vem kommer där om inte svågern Leif och svägerskan Lisa med samma mål i sikte. De hade varit på Lofoten och skulle även de besöka Kiruna. Ibland är världen liten, hur stor är sannolikheten att vi skulle mötas? Vi slog följe alla 6 genom ett regnigt och grått Kiruna.

En av de förgyllda figurerna på utsidan av kyrkan


Sen åkte vi med alla tre bilarna till Jukkasjärvi och besökte bl a kyrkan där. Sen letade vi efter nattlogi och fann en rastplats vid en älv. Där fanns eldstäder och vi eldade och satt vid elden och njöt av midnattssolen.
Altartavlan av Bror Hjorth i Jukkasjärvi kyrka


Nästa morgon åkte Majbritt och Ingemar och vi in till Gällivare och promenerade runt där och letade samtidigt geocacher.
Ettöreskyrkan i Gällivare

Var kan burken finnas? Jo, Ingemar hittade den.
Vi fortsatte till Jokkmokk, här hade de en utställning i ett hantverkshus på Evert Taube-tema, i lappteknik. Mycket fina saker. Senare på eftermiddagen strålade vi samman med Leif och Lisa och övernattade tillsammans på en camping med gårdsmejeri utanför Jokkmokk. Hönorna gick fritt bland husbilar och husvagnar och tält. Nästa morgon började Majbritt och Ingemar sin hemresa.Tack Majbritt och Ingemar för en jättefin resa med många upplevelser.


Vi slog följe med Lisa  och Leif och åkte till Boden, där vi promenerade runt - vi har nog inte besökt Boden sedan 70-talet, så mycket hade förändrats. Vi fortsatte till Luleå Gammelstad där vi bl a promenerade runt i kyrkstaden och besökte Shopin Lappland, det blev ett kärt återseende. Endast produkter tillverkade i Norrbotten saluförs här.Sedan åkte vi in till Luleå för att äta lunch och fann en trevlig lunchrestaurang mitt i gatuvimlet. Mätta och nöjda fortsatte vi via Älvsbyn till Sorsele. På vägen träffade vi på många renar.Nu är vi också på väg hemåt, men än är det några dagar kvar, så fortsättning följer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar