tisdag 17 juli 2012

Spikens fiskeläge och Hindens rev 2012

Helgen som gick hade vi först tänkt stanna hemma, vädret såg inte ut att bli något vidare uteväder, men efter lite kontakt med Majbritt o Ingemar bestämde vi att vi skulle träffas på fredagskvällen i Spikens fiskeläge vid Vänern. Bilen stod ju resklar, det vara bara att plocka in lite mat o kläder, så när klockan var 18.00 stängde vi butiken och gav oss av till Spiken. På ställplatsen, som kostade 120:- utan el, hade redan många husbilar samlats, men vi fick två platser intill varandra. På lördag morgon sken solen och vi följde doften av nyrökt fisk och inhandlade lite för middagen.

Sedan åkte vi  mot Hindens rev, vi parkerade på en parkeringsplats som var helt öde och egentligen var avsedd för badet som låg nedanför, men vi vågade inte ta husbilarna på den smala vägen fram till personbilsparkeringen. Vi promenerade sedan iväg och kom så småningom till den andra parkeringen som var ganska välfylld med personbilar. Själva vandringen ut till revet gick ibland på steniga stigar, men det var ändå relativt lätt att gå. På vägen plockade vi och åt smultron och hallon och fram mot eftermiddagen nådde vi så målet; Híndens rev. Här var ganska tättbefolkat, så vi åt lite medhavd frukt innan vi började vår vandring tillbaka.



På vägen tillbaka tog vi det också lugnt, vi hittade en hel del kantareller som vi sedan stekte och hade till vår rökta fisk, det blev en riktig festmåltid och vi beslöt oss för att stanna kvar på parkeringen, det kändes lugnt och tryggt. På kvällen njöt vi av solnedgången vid Vänerns strand och av alla goda blåbär som vi kunde plocka.



Ett besök i Lidköping hann vi också med innan det var dags att åka hem igen. Denna spontanhelg blev jättelyckad.

Denna häftiga cykel stod parkerad i Lidköping.


1 kommentar:

  1. Ni ser ut att ha haft en riktigt skön helg rört på er har ni också gjort, det är ju härligt. Men vilken lycka att hitta kantareller och få mumsa på till middagen. Blir nästan lite avis. Ha det så gott. 3 M

    SvaraRadera