torsdag 17 oktober 2024

En tur till Hjo oktober 2024

 Tillsammans med Kristina och Sven-Göran och deras husvagn gjorde vi en liten höst-tur till Hjo. Vi åkte till Hjo camping, där vi parkerade på ställplatsen och de andra stod inne på campingen. Det är lågsäsong nu så vi betalade 290:- inkl el och all service. 



Vi tillbringade sedan några fina dagar tillsammans, med flera besök inne i staden och den andra Kristina (alltså absolut inte jag) badade i Vättern, +13 grader (!). 










Vi besökte också Estrid Ericssons utställning, hon är uppväxt i Hjo och i år är det 100 år sedan  hon startade firman Svenskt Tenn, med säte i Stockholm. Estrid Ericsson var teckningslärare och tennkonstnär och från början såldes bara tennföremål. 1930 utökades sortimentet till att omfatta även en inredningsavdelning. 1934 kom Josef Frank till firman och han blev en av Svenskt Tenns främste formgivare.






Hjo har också, för tillfället, Sveriges längsta soffa, 265 m och den besökte vi naturligtvis och provsatt.






Vi hade trevliga dagar tillsammans och bjöd varandra på middag var sin dag, hela vistelsen krönte vi med ett besök på Vete & Råg där vi fikade och firade kanelbullens dag (4/10). Tack Kristina och Sven-Göran för mysig samvaro i fina Hjo och visst hade vi prickat in fint väder!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar