fredag 5 november 2021

Lights in Alingsås och lite mer av Västergötland

 Vi har en fin tradition att träffa Marita och Owe när höstmörkret faller och gå en promenad när det är Lights in Alingsås. Förra året kunde vi bara träffas utomhus, så det var desto roligare att kunna besöka dem även inomhus detta år. Vi blev bjudna på god middag innan vi tillsammans gav oss ut på promenad. Fantastiskt att se alla dessa kreativa ljuskonstnärer. På Savannen sov vi sedan gott i vår husbil.




                    



Nästa morgon fortsatte vi på småvägar till Falköping och Falköpings Osts julmarknad, den startar ju som bekant varje år 10/10 kl 10.00. Här träffade vi Kicki och Inge och eftersom det var glest med folk inne i butiken vågade vi oss in. Det blev en del inköp, mest ostar.



Sen gick vi en geocachrunda i Falköping och övernattade sedan på Wrågårdens ställplats, 150:- + 30:- el. Här finns dusch och toaletter men ingen övrig service. Gårdsbutiken var stängd i oktober.







Vår Västergötaresa fortsatte till Skara, där var det höstmarknad på torget. Även här gick vi en geocachrunda. Vi var också inne i Skara Domkyrka och träffade då två vänner från vår ungdom på 70-talet, Yvonne och Lars-Åke. Tänk att träffas här?! Roligt att höra att även de åker husbil! Vi åkte sedan till Spikens fiskeläge, där vi övernattade. Vi kunde sitta ute i solnedgången och dricka glögg. När vi sedan gick in, blev det rummy!








Följande morgon gick vi en geocachrunda även här innan vi åkte till Läckö slott och ja, det blev en geocachrunda här också. Sedan satt vi ute och åt lunch innan våra vägar skildes.








Vi fortsatte sedan på småvägar till Brännebacka gård, utanför Grästorp, 160:- ex el (el +40:- kalla årstiden, +20:- varma årstiden). Här finns alla service, mycket fräscht och rent. Tidig morgon åkte vi sedan hem. Så mycket vi hann med dessa dagar! Husbilslivet är härligt!














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar