torsdag 29 april 2021

Kungshamn och Smögen, en korttur våren 2021

 Vädret såg lovande ut och vi brukar passa på att besöka kusten på vår och höst, då är vi ofta så gott som ensamma och kan verkligen njuta av vår vackra bohuslänska natur. 

Det blev två nätter på Fisketångens ställplats, 200:- inkl el och alla faciliteter (priset gäller lågsäsong). Här passade vi på att promenera i den vackra naturen, leta geocacher och ja, vi stod helt ensamma på ställplatsen.

Söndagen var solig men blåsig, faktiskt rejält blåsig - tur vi hade vinterjackorna med oss, mössa och vantar också.










Måndagen var också solig och mindre blåsig. Nu kunde vi sitta ute och fika i lä bakom husbilen och promenerade runt i Fisketången. Ännu en härlig dag i solen och på kvällen lyste månen så fint.








Tisdag bjöd på solsken och vindstilla väder. Vi flyttade oss till Smögen och parkerade på grusparkeringen, 190:-för 24 timmar, ingen service. Det blev en tur till en nästan öde brygga, perfekt när man letar geocacher! Vi satt på långsoffan och filosoferade; vilken skillnad när det kryllar av turister och alla bodarna är öppna. Det här var så lugnt och fridfullt. Det enda som var öppet var två ställen att handla fisk och skaldjur på och i den lika folktomma butiken köpte vi havskräftor och räkor. De smakade ljuvligt.







Sen gick vi en kombinerad geocach/kvällspromenad i Sandöns naturreservat.  Vi träffade en man som var på kvällspromenad han också och vi pratade en stund med honom och han pekade ut Väderöarna långt borta vid horisonten. Det är sällan man ser dem härifrån, berättade han, men ikväll är det så klart så man ser dem. Häftigt. Jag fick också klappa de"mjuka" rosa klipporna som jag bara älskar, vilken lycka!






Så var vår lilla tur över för denna gången. Nu får vi se vart det bär hän nästa gång?!





4 kommentarer:

  1. Så härligt på Västkusten! Och så goda skaldjur!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man är väl lokalpatriot, men ingenstans smakar skaldjur så gott och är så färska som här vid västkusten.

      Radera
  2. Fina Kungshamn och Smögen längtar vi till också. Visst är promenaden på Sandön härlig och många väl arbetade cacher finns där också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så härligt att komma hit, före eller efter turistsäsongen. Det är lugnt och fridfullt och cacherna på Sandön är verkligen genomarbetade.Det hade kommit till nya sen vårt senaste besök. Vi testade också Labcacherna både på Smögen och i Kungshamn. Trevliga promenader!

      Radera