onsdag 31 juli 2019

Dalsland, en kort tur i värmen

Förra veckan åkte vi till trevliga Dalbergså camping, det är några år sedan vi besökte denna camping och tyckte att nu var det dags. Vi blev inspirerade av kusin Anders med fru Ingalill som talade så gott om stället efter sitt besök där.
Eftersom det var min namnsdag, sådana dagar är till för att firas!? blev jag bjuden på fika i Café Gula Huset.




Sen var vi snart framme i Dalbergså, 170:- ex el (el 30:-), platserna vid vattnet var upptagna men vi hade utsikten. Värmen gjorde att vi mest satt under markisen och läste. Benny tog en promenad och hittade lite blåbär. På kvällen, gick vi en promenad och såg solen gå ner över land.






Nästa morgon gick vi upp till utsikten och badplatsen och på nervägen plockade vi blåbär.






När vi kom tillbaka till campingen hade det blivit en plats ledig vid vattnet och vi kunde få den, en jättefin plats!




Frukost med härliga blåbär och sedan gav vi oss av till Håverud. Det var fler som hade samma tanke kunde vi konstatera, fullt på alla parkeringar vid akvedukten! Vi körde runt lite och hittade en parkering uppe på bron. Termometern visade på +32, vi gick nerför trapporna (tänkte på att vi skulle gå uppför på tillbakavägen). Trafiken i slussarna var tät, glassen smakade bra och kylde av oss lite inför tillbakavägen. Solen gassade obarmhärtigt (men man skall verkligen inte klaga), tacksamma för AC:n i husbilen när vi kom upp. Men, Håverud är så vackert, det var verkligen värt lite möda!






Sen var det dags att åka hem. Dalsland är vackert, eller hur svägerskan Lisa? Det ligger perfekt för oss när vi vill komma iväg några dagar

1 kommentar:

  1. Vilken mysig camping! Den ska vi spara för kommande resor. Vi var uppe på Vita Sandra i helgen, passade bra eftersom vi var där med barn och barnbarn.

    SvaraRadera