torsdag 4 oktober 2018

Ölands Skördefest 2018 - del 2

Vi lämnade Eriksöre och Lisa och Leif som åkte hemåt. Himmelsberga hembygdsgård blev vårt mål denna dag. Mycket fin slöjd och en konsthall som innehöll alster från olika konstnärer som ställt ut på Öland under årets skördemarknad. Man kunde också titta på traktorer, tröskverk och se hur de gjorde halmbalar, högg ved mm.Vi fortsatte sedan till Lindby ställplats, 100:- ex el. På vägen såg vi många skämtsamma "installationer" och när vi kom fram till Lindby blev det ett besök i Lindbyboden. På kvällen hade vi trevlig samvaro med Kicki, Inge, Gunilla, Thore och Zita.
 l

Nästa dag fortsatte vi med Kicki och Inge, men Gunilla, Thore och Zita åkte hemåt. Vi besökte bl a Kårehamn och fortsatte sedan till Köpingsvik och stannade på Smedjans husbilsparkering, 120:-inkl el. Vi såg en konstutställning och gick på geocachpromenad bl a.

Vår hemfärd gick sedan genom Småland och då fick vi ju stanna till på några Glasbruk och det kan ta lite tid. Vi rastade också vid Oranässjön, men stannade för natten på ställplatsen i Gnosjö och nu regnade det och temperaturen sjönk.
I Borås skildes vi från Kicki och Inge och vi körde via Alingsås och hem. Ännu en trevlig resa med svågrar och svägerskor och grannar.

1 kommentar:

  1. Öland är alltid trevligt och Skördemässan likaså. Tyvärr är det många fina evenemang just den här helgen så nu är det två år sedan vi var där på skördehelg. Tur man kan få en dos via fina bloggar!

    SvaraRadera