onsdag 3 oktober 2018

Ölands skördefest 2018 - del 1

Hem och vända kändes det som denna gången. Men, Ölands skördefest ville vi inte missa. I Gislaved strålade vi samman med Lisa och Leif och fortsatte vår resa tillsammans. I Pukeberg stannade vi för natten. På morgonen tog vi en promenad innan vi åkte de dryga 3 milen till Ölandsbron.


På Öland besökte vi först Stora Frö och Ölandskryddor och handlade lite kryddor och annat smått och gott. Dessutom köpte vi rökt torskrygg(!) från Böda Fisk, som fanns på plats i Stora Frö. Sedan fortsatte vi till Ventlinge, handlade och tittade på årets löktavla innan vi stannade i Grönhögen. Vi var och såg på på Erika Höglunds glaskonst och besökte träskoshoppen. Senare anlände också Kicki och Inge. 150:- kostade parkeringen, inkl el. Den inköpta rökta torskryggen smakade bra, det var en nyhet som vi nog kommer att testa igen. Det blåste ganska rejält så vi bokstavligen gungades till sömns.

Stora Frö


Följande morgon, efter den sedvanliga promenaden, åkte vi alla tre husbilar till Eriksöre och den fint, för marknaden, iordninggjorda ställplatsen där. Alltid trevligt att komma hit, stort utbud av hantverk också ätbart sådant. Vi kunde sedan sitta ute mellan bilarna och äta. Senare anslöt också Gunilla, Thore och Zita till Eriksöre.


Fortsättning följer.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar