tisdag 25 september 2018

Gotlandsresan - del 2, med husbilarna

Vi checkade ut från vår ställplats, det blev totalt 380:- för 3 dygn och en förmiddag. Vi lämnade Visby och körde norrut, stannade och tittade på kalkbrottet från rastplatsen vid Slite. Sedan körde vi till Smöjens brygga, där vi vildcampade.Det blåste rejält under natten, så vi gungades till sömns. Vi tog en rejäl morgonpromenad innan vi åkte vidare till färjan, som tog oss till Fårö.

När vi landat på Fårö körde vi till Kutens Bensin och fikade med kaffe och bretonska crepes. Benny och jag var ju i Bretagne i våras och dessa crepes på Fårö var minst lika goda. Det här stället är ju speciellt med alla rostiga bilar och allt möjligt och omöjligt! Men charmigt är det.Vi fortsatte till Langhammars raukområde och gick omkring i blåsten bland raukarna.
Vi fortsatte längs stranden och kom till Helgumannens fiskeläge och Digerhuvud och stannade för natten i Lauterhorns hamn, 120:- ex el.

 fortsättning följer....

2 kommentarer:

  1. Ni missar väl inte blå lagunen när ni är på gotland
    Trevlig resa önskar Kjell o Birgitta i eran gamla bil

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset. Kul att höra från er. Dessvärre är vi hemma nu, det är jag som är sen med bloggen. Hoppas snart få återvända till Gotland, det är en härlig ö.

    SvaraRadera