måndag 24 september 2018

Gotland - del 1, tillsammans med kören

Körresa till Visby, det ville vi gärna vara med på. Men istället för att flyga, som de övriga gjorde, åkte vi, Benny och jag, tillsammans med en annan körmedlem, Thore och hans fru Gunilla och hunden Zita i våra husbilar. För att hinna fram i tid startade vi redan på onsdagen och tog oss tvärs över landet till Oskarshamn, där vi äntrade färjan som avgick 21.10. Vi fick en lugn överfart och ankom Visby 00.20. Ställplatsen i Gutebacken passade oss utmärkt, 169:- ex el.

Följande morgon tog vi en promenad innan vi åkte till ställplatsen vid Schelegatan, 120:-/dygn (lågsäsong), ingen service. Sedan gick vi för att träffa övriga resenärer vid Donners plats och gick tillsammans till Domkyrkan, där vi fick en guidning. Vi i kören, övade sedan en stund i församlingshemmet.


Nästa morgon träffades vi kl 10 och gick en mycket trevlig promenad innanför murarna under Stinas ledning.
På kvällen träffades vi igen för trevlig samvaro och middag. Efter middagen och många glada skratt gick vi var och en till sitt. 
Lördag träffades kören igen för repetition inför Stiftsmässan i Domkyrkan, alla psalmer sjöngs på tyska och predikan hölls av Ove Lundin och med översättning till tyska av en tysk präst.

På kvällen träffades vi igen allesammans och hade en trevlig kväll på restaurang Isola Bella. 
På söndag morgon gick Thore och jag i förväg och träffade kören för lite genomgång. 11.00 medverkade vi sedan i högmässan med vår sång. Högmässan leddes av Domprost Mats Hermansson. Nu var det dags för oss "snigelresenärer" att ta avsked från övriga kören och fortsätta vår resa på Gotland.
 
 
fortsättning följer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar