onsdag 16 maj 2018

Värmland - sydvästra hörnet; Borgvik, Arvika, Årjäng och Camp Grinsby

Knappt hade vi kommit hem från Frankrike, när det var dags för nästa äventyr tillsammans med svågern Leif och svägerskan Lisa.

Vi styrde kosan norrut och rastade bland blommande fruktträd i Billingsfors, passerade Lisas gamla hemtrakter kring Bengtsfors och fortsatte till Värmland.
Vi checkade in på Borgviks Hamncafé, 200:- + el 40:-, en trevlig liten camping med sjöutsikt. Vi besökte det gamla bruket och fikade på gästgiveriet, våffla med körsbärssylt och kaffe, såå gott!


.

Vi lämnade Borgvik och stannade till i Klässbol och "tittade in" i väveriet och i butiken, många vackra linnedukar var detSen fortsatte vi till Arvika. På ställplatsen var det många husbilar, de flesta norska, men vi fick två platser intill varandra. Lisa och jag gick på en shopingtur i staden, där träffade Lisa, Elis i Taserud!
En kvällspromenad längs stranden hann vi också med. Nästa morgon var det dags att besöka Strandparkens dag och fynda bland loppisstånden och Trädgårdsfröjd på Sågudden med försäljning av plantor, demonstration av robotgräsklippare och mycket annat.


 
Tappat något? eller cachletning?
 

 


Loppisfynd, 2 för 20:- (ursprungligen 40:-/st)


Sen åkte vi vidare till Årjäng, ställplats hos Årjängs Båtsällskap, 150:- inkl el. Lugn plats förutom några små busiga grannbarn!
Vi åkte vidare till Sillerud, såg kopian av konstverket Hästen, besökte hembygdsgården, i jakt på geocacher förstås. Sedan hittade vi vårt smultronställe; Camp Grinsby, en välskött camping - rent och snyggt, lugnt och skönt och med utsikt över sjön Stora Bör. 170:- ex el under lågsäsong. Hit kommer vi med säkerhet att återkomma.En härlig långhelg, med Lisa och Leif, som fick åka hem tidigare för Leif  hör till dem som fortfarande måste jobba.

1 kommentar:

  1. Gamla industriminnen är härliga att besöka däremot har vi inte besökt Klässbol ännu

    SvaraRadera