måndag 7 maj 2018

Tyskland, Danmark och hemma - del 12

Vi lämnade Holland och körde in i Tyskland, mycket trafik - väldigt många långtradare, STAU - långa köer. Till sist, när vi hade passerat Wesertunneln, Bremerhaven och Cuxhaven landade vi till sist på en mysig ställplats, Neuhaus (Oste), nära småbåtshamnen, 11 Euro inkl el. En promenad i den lilla byn med några cacher avslutad dagen.
Nästa morgon hade vi bara 5 mil till färjan i Wischhafen och denna gången fick vi en fin och lugn överfart till Glückstadt. Mycket trafik här också och mindre vägar och "Umleitung" med lite vaga skyltar om vart vi skulle ta vägen. Efter inköp av färsk vit sparris, påfyllning av gasol mm körde vi så in i Danmark och till Römö, med sin fina ställplats - det var vårt tredje besök där. Ställplatsen kostar Dkr 125:-, sedan betalar man för det man använder; el, vatten osv. På kvällen gick vi en promenad till stranden och såg solen gå ner.
Nästa morgon åkte Majbritt och Ingemar hem, men vi stannade ännu en dag på vackra Römö. Vi åkte till stranden i Lakolk och njöt av solen och det vackra vädret.

 


Nästa dag lämnade vi Römö och körde till Kolding på Jylland, över Fyn och Stora Bält-bron och över Själland till Helsingör och färjan till Sverige. Allt löpte smärtfritt, på svenska sidan var det passkontroll, men det gick också fort och lätt. Så var vi i Sverige igen och körde till Skallkrokens ställplats, 200:- inkl el (men den räckte inte till alla, skulle byggas ut nu i maj), men det var varmt så vi klarade oss utan el.
Vi har under många år haft som tradition att åka till Åkrabergs handelsträdgård och köpa tomatplantor på hemväg från vår årliga Europaresa, så även i år.


Så var vi hemma igen efter en tur på tre och en halv vecka. Vi är tacksamma för att resan har gått bra, men vi har suttit av mycket tid i köer, på grund av vägarbeten och olyckor och trafiken har varit mycket intensiv och stressande. Att vi aldrig lär oss: man skall inte åka på vardagarna på de stora "Autobahnen" då är den tunga trafiken som intensivast och vi får inte köra fortare än 90 km/timma på dessa vägar och då hamnar man mellan dessa stora kolosser.

1 kommentar:

  1. Otrolig vacker solnedgång! Tänk om det vore fem helgdagar o två arbetsdagar i veckan, då skulle det vara lättare att köra HB i Tyskland, ha ha

    SvaraRadera