tisdag 29 augusti 2017

Norrlandsresan 2017 - vi far norrut - del 1

Nu har vi varit på en tur norrut tillsammans med Marita och Owe. Vi startade i Alingsås och körde norrut. Första fikastoppet var vid Nässundets station och det andra i Johannisholm, där vi till och med kunde sitta ute och fika. Allt flöt på bra tills vi kom till Mora, cykelvasan gick av stapeln denna helgen och hela Mora var ordentligt igenproppat av bilar och cyklar från alla håll och kanter.  1 dryg timme tog det att ta sig igenom Mora.
Nu flöt trafiken lugnare och vi nådde dagens mål, Fågelsjö, 150:- ex el på ställplatsen och vi fick stå för samma belopp vid vandrarhemmet där Marita och Owe bodde. Vi tog en kvällspromenad i byn.Nästa morgon fortsatte vi vår resa norrut och stannade i Överhogdahl och tittade in i det lilla och fina museet om Överhogdahlstapeten (originalet finns på Jamtli i Östersund).
Vi fortsatte sedan till Östersund och Jamtli, Marita o Owe bodde på Vandrarhemmet på Jamtli och vi stod vid Storsjöns strand- Eftermiddagen tillbringade vi på Jamtli och gick med på en historievandring, där vi bl a fick ingå i godtemplarkören och öva inför söndagens gudstjänst. Alla i vår grupp deltog med liv och lust. Vi hann också med en rundvandring på det fina museet innan det stängde för dagen.
Vi fortsatte vår resa och åkte över Frösön och Rödön och besökte Mus-Olles museum i Ytterån. Denne storsamlare, han samlade på allt. Rena nostalgitrippen att se gamla tablettaskar, bakpulver-burkar, tidningar mm - alltid lika roligt att komma hit.
  
Vi fortsatte vår resa och kom till Strömsund, där besökte vi bl a hembyggdsparken.Fortsättning följer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar