torsdag 22 juni 2017

Hjo, Karlsborg och Åsle Tå - 2017

Vi åkte till Hjo och strålade samman med våra grannar Gunilla, Thore och hunden Zita på Stampens kvarns ställplats utanför Hjo, 170:- inkl el/natt. På sena eftermiddagen promenerade vi längs Hjoåns dalgångar in till centrum. Där var förberedelserna inför Vätternrundan i full gång och det blev en glass innan vi gick tillbaka till vår ställplats.
Följande morgon promenerade vi på nytt genom Hjoåns dalgångar ner till centrum och nu var det fullt av cyklister där.


Extra kul att se detta gäng, de kommer från Kungälv!

Nu hade vi en fin eftermiddag och kväll på ställplatsen - en riktig sommardag!Nästa dag åkte vi vidare till Karlsborg och ställplatsen där, 180:- inkl el. Vi läste i turistbroschyren att det skulle vara vis- och körfestival på gångavstånd från ställplatsen. En härlig eftermiddag med fin sång och musik i solskenet!

VocationElisa


Ännu en solig morgon och vi promenerade längs Vätterns strand innan det var dags att åka vidare.


Benny testade Vätterns vatten - det var kallt!!


Nästa stopp blev Åsle Tå och ställplatsen där, 200:- inkl el och inträde till bygatan för en person (50:-). Det är alltid lika trevligt att besöka Åsle Tå och titta in i husen längs bygatan. Ibland hajar man till, men visst de tidigare innevånarna är ersatta med fint gjorda dockor i naturlig storlek. Mycket informativa beskrivningar till varje hus.

Nu är vi hemma efter vår lilla minisemester. Sverige är fantastiskt på sommaren! Det tål att upprepas.

1 kommentar:

  1. Vilka fina ställen ni besökt. Karlsborg är duperfint, åkte dit när vi skaffade husbilen för 6 år sedan.

    SvaraRadera