tisdag 29 september 2015

Ölands skördefest 2015

Tillsammans med Lisa och Leif har vi nu tillbringat några soliga dagar på Öland. Vi valde den södra delen i år och efter en övernattning på väg ner, i Gislaved, körde vi till Degerhamns ställplats, 100:- ex el. Det var några fler husbilar än vi och själva ställplatsen var full men det var fint ordnat med rejäla platser på gräset intill. Vi tittade, smakade och handlade på marknaden som var vid ställplatsen, men promenerade också upp till S Möckleby.Efter två nätter i Degerhamn åkte vi vidare till Norrgårdens gårdsbutik i Ventlinge där vi inhandlade potatis och andra rotfrukter, samt tittade på årets löktavla. Röd-, gul-, vit-, pärl- och purjolök (jag har säkert glömt någon löksort) bestod denna tjusiga tavla av.

Vi åkte vidare norrut igen till Kastlösa. där vi tittade på konst bl a och fikade på Allégårdens café.Vi fortsatte till Eriksöre bygata och här hade parkeringsvakterna det hett om öronen för att lotsa alla personbilar och husbilar till en ledig plats, här var det mycket folk vill jag lova! Mycket fint att titta på och även handla. En fin ställplats/parkering för husbilar hade man ordnat, dagsparkering 20:- och ytterligare 80:- om man ville stå där över natten, och det ville vi.
Här köpte vi jordärtskockor av ett förtjusande äldre par direkt från deras trädgård.


Följande morgon skildes vi från Leif och Lisa som gav sig av hemåt och det gjorde även vi så sakteliga.
Vi stannade till i Målerås för att beundra Mats Jonassons glas, som vi båda är mycket förtjusta i. Vi besökte även Lina Sandells museum i Fröderyd. Övernattning på Braås camping, 140:- ex el.


2 kommentarer:

  1. Vilken trevlig utflykt! Den där löktavlan är kul! Har sett den (på bild) tidigare år också ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej och tack för din kommentar. Jag vet inte var ni är just nu, men jag läste att det är julmarknad i Salzburg från den 19 november. Ni kanske inte är i de trakterna då? kanske är ni redan hemma? Annars tror jag att det skulle vara en fantastisk upplevelse. hälsningar Christina

      Radera