lördag 12 september 2015

Moseldalen mm 2015 - del 1

När vi firat klart Bennys 65-årsdag och vår 40-åriga bröllopsdag var det dags att ge sig ut på en tur med husbilen igen. Vi hämtade Marita och Owe i Alingsås och begav oss söderut med husbilen. Första övernattningen blev i Burg, centralt mitt i byn, 10 Euro - inte världens mysigaste ställplats - men ett lagom stopp på vägen söderut. En hel del störande trafik.
Vi fortsatte vår resa nästa dag och körde i två-timmarspass på Autobahn till Wilnsdorf (en bit utanför Dortmund) och Gästehaus Wilgersdorf - verkligen mitt ute på landet. Marita och Owe inkvarterades och vi sov utanför på parkeringen.
Efter några timmar var vi så framme vid Mosel. Vi passerade Koblenz och hade sikte på Cochem - men där pågick vinfest så inga lediga parkeringsplatser stod att finna, vi fortsatte till Ernst, där vi stannade några timmar. Promenerade runt och hade picknick vid Mosels strand, alltmedan pråmarna, turbåtarna och fritidsbåtarna passerade oss.
Vi fortsatte sedan till vår favoritställplats vid Mosel, St Aldegund - 6 Euro ex el-termometern visade på +37 grader, så det var varmt och härligt vill jag lova.

Nästa dag ägnade vi åt vandring i vinodlingarna, trots värmen, och vi gick även upp till St Josephs Höhe där vi åt vår medhavda matsäck. När vi sedan fortsatte vår vandring började de riktiga prövningarna med smala steniga stigar längs berget och inga räcken, men vi tog det lugnt och lyckades ta oss helskinnade ner till byn igen.

På kvällen besökte vi en av ortens vinproducenter och provade deras viner.


Vi lämnade St Aldegund och åkte till Bernkastel-Kues, där hade vi problem att hitta parkering för hela byn rustade för vinfest. Till slut lyckades vi dock och fick promenera in till byn.Vi vände här och åkte norrut längs Mosel igen och övernattade på ställplatsen i Kinheim, 8 Euro ex el.


Fortsättning följer........

1 kommentar:

  1. Ser fint ut på era bilder! Vi kommer förmodligen köra ganska snabbt genom Tyskland eftersom det troligtvis är kallt när vi kommer dit (november)...

    SvaraRadera