måndag 15 juni 2015

Norrlandsresan del 3 - Boden mm

Ett litet besök hos den trevliga och välsorterade butiken Shopin Lappland är ju ett måste (för vilken gång i ordningen vet jag inte). Hur ståndaktig man än försöker vara så kommer man alltid därifrån med något som man har köpt....det är ju så fina saker!
Vi åkte till Boden och parkerade utanför Caravan Clubs kansli, en enkel ställplats (endast för medlemmar), helst skall man boka plats i förväg. Sen "gjorde" vi Boden, som man säger. Vi promenerade upp till Rödbergsfortet, tog en och annan geocach på vägen och fick som belöning en hänförande utsikt över staden och dess omgivningar. Benny och Ingemar var på Försvarsmuseet och sen var vi alla fyra på  Havremagasinet, numera en konsthall och blev guidade runt bland  utställningarna - mycket intressant.
Vi åkte sedan till Sörbyns Turism och Konferens som även hade en liten camping/ställplats - 195:-/natt inkl el. Vi åt en god middag där på kvällen och rustade oss sedan inför prinsbröllopet. Ett härligt ställe med fina promenadstigar, lugnt och rofyllt ställe.
Vi fortsatte att följa Råneälven och besökte bl a Gunnarsbyn och Niemisel innan vi styrde kosan mot Överkalix.Efter ett kort besök i Överkalix fortsatte vi norrut och slog läger för natten i Finnijoki, tillsammans med ett trevligt holländskt par i husbil.Fortsättning följer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar