fredag 12 juni 2015

Norrlandsresan del 2

Vi tittade på väderprognosen för Tromsö, som egentligen är vårt mål med den här resan, regn så långt framåt som prognoserna gällde. Norge och regn varenda dag låter inte så kul, man vill ju se lite vyer och inte bara moln. Sagt och gjort vi bestämde oss för att ändra vår resa och åka ut mot ostkusten. Vi fortsatte norrut på 45:an till Dorotea, där tog vi av mot Åsele. där vi mötte de första renarna - alltid lika roligt.Sedan till Lycksele, övernattade gjorde vi i lilla Kvarnåsen. Nästa morgon kom vi först till Boliden, där besökte vi kyrkan.


Bolidens kyrka
I Piteå parkerade vi på västra kajen och promenerade runt i staden och hittade en och annan geocach. Vi var mycket imponerade av alla fina parker i staden. Vi övernattade här, man fick stå gratis i 24 timmar.


Fiskarstugan i norra hamnen
Vi fortsatte till Öjebyn och kyrkstaden. Här hade vi tur, för skolklasserna övade inför skolavslutningen och vi var välkomna att komma in och titta på kyrkan.Luleå blev vår nästa anhalt, ställplatsen som skulle finnas i hamnen var packad med personbilar, så vi fick parkera i centrum och promenera runt i staden.


Luleå Domkyrka
För nattlogi valde vi istället Gammelstad och promenerade runt i den kyrkstaden också. Ljuset gör att man inte vill gå och lägga sig, det är speciellt.


Klockan har passerat 24

Fortsättning följer.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar