torsdag 4 september 2014

Vildmarksvägen mm 2014 del 1

Vår resa norrut gör vi i år tillsammans med Åsa och Jan-Erik Nu, efter drygt en vecka, har vi äntligen fått tillgång till internet och telefon. Det är konstigt vad man vänjer sig vid dessa elektronikmojänger, det är tyst och lugnt men ändå frustrerande att det inte fungerar. Jag har alltså inte kunnat skriva något på bloggen förrän nu och gör det därför i omgångar.

Vi startade resan  i hällande ösregn och det följde oss genom Värmland, Dalarna, Sveg och när vi stannade för natten i Ytterhogdahl på ställplatsen, 50:-/natt. Nästa dag fortsatte vi norrut och nu var vädret bättre med bara enstaka regnskurar.
Under ett av stoppen besökte vi Jamtli i Östersund - det är alltid lika trevligt att komma dit, ett mycket fint museum.

Nästa paus blev i Strömsund, där vi bl a träffade Dunderklumpen och hans vänner och nu började det fina vädret.
Här börjar vår resa längs Vildmarksvägen.Vi åkte längs Ströms Vattudal och Flåsjön och övernattade på Gubbhögens fina och välordnade ställplats. Man vädjar om en frivillig avgift och man betalar gärna för en övernattningsplats när det är så genomtänkt och ordnat för besökarna.


Vi fortsatte vår resa till Hällingsåfallet, ett mäktigt vattenfall med bred kanjon. Det är häftigt att stå och titta och se hur det bildas regnbågar, den ena efter den andra.


Vi besökte Gäddede och åkte sedan längs Jormvattnet och Stora Blåsjön till Ankarede kyrkstad, där vi övernattade och det var gratis om vi inte skulle ha el.
Jormvattnet

Stora Blåsjön

Ankarede


Cafét och hantverksbutiken i Ankarede

Kaffepaus på vår promenad i Ankarede

Fortsättning  följer......


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar