onsdag 10 september 2014

Vildmarksvägen 2014 - hemresan

Vi passerade Härnösand och Sundsvall på vår resa söderut och körde till Mellanfjärden där vi övernattade, 120:- ex el.

Vi åkte in till Hudiksvall, men hoppsan, det var höstmarknad så stora delar av staden var avstängd, så vi hittade till slut en parkering längs gatan. Hamnen med magasinen var vårt mål, vi skulle ju vidare.
Vi struntade i marknaden, även om det var lockande, vi skulle ju ta oss en bit närmare hem. På vägen rastade vi vid en liten insjö och körde sedan till Järvsö och Stenegård. Som vanligt när man reser runt i Sverige i början av september är det mesta stängt för säsongen så också här på Stenegård.
Järvsö camping var stängd för säsongen så vi åkte vidare till Bollnäs och checkade in på Lenninge herrgårds-camping, 180:- ex el. Här fanns ett kök och Benny och Jan-Erik bestämde sig för att laga middag, så Åsa och jag fick lite tid att sitta i solen och läsa.


Nästa morgon körde vi vidare och nästa mål var Norberg och då ett besök på Elsa Anderssons konditori, där vi naturligtvis måste äta den berömda Tangotårtan. Vi promenerade också runt i det mysiga Norberg.

Vi fortsatte till Nora där vi vandrade runt i staden innan vi checkade in på Trängbo camping i Nora, 185:- ex el.
Nu skulle vi egentligen åka hem, men ett stopp i Skara och vi bestämde oss för att stanna ännu en natt och då blev det på Jula camping, 210:- inkl el (vårt dyraste boende och inte heller så hög mysfaktor, men duger som övernattning). Åsa och jag fick vårt lystmäte mättat på Slöjddetaljer och Benny och Jan-Erik frossade i den stor Jula-butik, allt på gångavstånd från campingen.

Sedan var det raka vägen hem som gällde. Vi har verkligen haft tur med vädret, en riktig solresa, skulle man kunna säga. Vi hade regn första dagen och sista dagen, resten uppehåll och mestadels sol. Nu har vi landat hemma i vardagen, nöjda med alla intryck och upplevelser vi haft och med trevligt sällskap under resan.

1 kommentar: