lördag 10 september 2022

Årets Norrlandsresa 2022 - del 2, med bröllopsdag och Vildmarksvägen

 Innan vi lämnade Östersund tog vi oss en funderare vart vi skulle åka, men som vanligt blev det Vildmarksvägen som drog - för vilken gång i ordningen? I Strömsund rastade vi vid Dunderklumpen och tog en bensträckare. Sedan fortsatte vi till Vilhelmina. 


I Vilhelmina gick vi och tog en labcach vid kyrkan och åkte sedan till Bergmans fisk och vilt för att köpa renkött. Mycket var slut med vi fick tag på renrostbiff som vi måste prova. Ett besök hos EG Vilt resulterade i lite inköp, även om det var skralt med renkött. Vi avslutade dagen på Kolgårdens fina camping, 300:- ex el och all service.








Nästa dag var vår bröllopsdag, 47 år, och vi köpte med oss lite gott till kaffet i Vilhelmina och började vår resa på Vildmarksvägen. Det varnades för vägarbete, men det var inga problem och medförde inga stopp för oss. Vi rastade och fikade och nästa stopp blev Trappstegsforsen. I Saxnäs stannade vi vid affären, hela tiden på jakt efter renkött och bingo, här fick vi tag på lite souvas.






Vi fortsatte till Fatmomakke, 100:- ex el och ingen service. Men alltid så roligt att komma hit, många fina minnen härifrån.











Vi lämnade Fatmomakke för denna gången och körde mot Klimpfjäll och hade tänkt oss våfflor på Norgefarargården, men där var stängt just denna veckan. På vägen stannade vi och plockade kantareller, blåbär och hjortron och anlände till slut till Stekenjokkplatån.











Att vakna på Stekenjokk med alla vackra vyer det är bara så fantstiskt och det blev ännu en tur i fjället och blåbärsplockning.













Vi fortsatte söderut på Vildmarksvägen, stannade och njöt av utsikten på flera platser, hittade lite mer bär och kom till slut fram till Gäddede. Vi besökte Naturrummet som ligger i anslutning till Turistbyrån och checkade sedan in på campingen, 250:- (+el 20:-) inkl all service. När man har stått vilt ett antal dagar behöver man tömma och fylla. Det fina vädret följde oss denna gången och vi satt ute och grillade.












Fortsättning följer..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar