torsdag 14 juli 2022

En kortresa till Kinnekulle - juli 2022

 Efter diverse trädgårdsarbeten, målningsarbete och trevliga besök bestämde vi oss för en liten tur med husbilen.

Vårt mål var Kinnekulle, endast några timmars resa hemifrån. Vi stannade två nätter på Ställplats Kinnekulle i Hällekis, 120:- ex el (+30:- för el) och all service. Ställplatsen ligger vid Hällekis småbåtshamn vid Vänern och numera sköts ställplatsen av båtklubben.



Här finns mycket att göra, cykla eller promenera och geocacha - här finns många möjligheter. Ett (eller flera) besök i de mysiga hantverkshusen längs bygatan är alltid trevligt.



Ibland kanske besöken inne i husen tar längre tid, då är det skönt att vila sig?!



Här finns också flera olika museum på området. 

Bruksmuseet

Lägenhetsmuseum, som vi fick betrakta genom glasrutor.

På vår promenad stötte vi också på en butik med fina kläder i Stationshuset, "Naturligtvis" - den omtänksamma butiken. En blommande trädgård drog till sig vårt intresse och när vi kom närmare visade det sig vara ett café också. Hembakat och plantförsäljning fanns där och en Hällekispelargon inhandlades till pelargonsamlingen hemma.






Fin kvällspromenad nere bland bryggor och båtar hann vi också med och en rosa himmel innan vi somnade gott i husbilen.







Nästa dag åkte vi till Blombergs café och drack 11-kaffe. Därefter fortsatte vi till Husaby och tog oss an en labcach som tog oss runt bland de historiska minnesmärkena.




S:t Sigfrids källa där Olof Skötkonung döptes

Tusenårsaltaret

Biskopsborgen

St:a Brigidas källa

Husaby kyrka

Det är roligt att återvända till fina ställplatser, men det är också något visst med att prova nya. Så vår sista natt på denna resa tillbringade vi på, för året nya, Happy Farm, Skattegården utanför Källby. Gården låg nära 44:an och visst hörde man trafiken, men var inte störd av den. På gården fanns getter, höns, tupp, katt och en hund. Priset var 120:- inkl el. Tillgång till vatten fanns också, för övrigt ingen annan service ännu. Värden, mycket trevlig, hälsade oss välkomna!





Innan vi åkte hem åkte vi till Lidköping och promenerade runt på stadens gator. Alltid roligt att se alla fina planteringar och parker. Två olika, för oss nya, labcacher tog oss både till gamla stan och till centrum.







På vägen hem åkte vi in till Råda jordgubbar och köpte lite jordgubbar, så söta och goda! Vad mycket man hinner på bara några dagar och nära hemifrån, konstaterar vi!


3 kommentarer:

  1. Så trevlig resa. Kul med Labcash också 🤗

    SvaraRadera
  2. Håller med om att man kan hinna mycket på några dagar i närområdet. Labcacherna i Lidköping får vi väl titta på en dag. Igår var vi också i Lidköping på vår husbilstur, men nu blev det bara fika på Rådhuskonditoriet och lite promenad i stan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. I Lidköping kan man bara promenera runt och njuta av alla fantastiska planteringar, men en och annan geocach förgyller ju tillvaron ytterligare.

      Radera